Knivar och skärpstål
Fyll lådan med de bästa köksknivarna. Du hittar också knivmagneter, knivblock, knivskydd, skärpstål och mycket annat i vårt sortiment. Läs mer nederst på sidan.
Mest Populära
Vådslibning og specialpolering
SH12
 
SEK 155,98 / st. inklusive moms
SEK 124,78 exklusive moms
Sax, delad och slipad
SX2
 
SEK 187,16 / st. inklusive moms
SEK 149,73 exklusive moms
Ostronbrytare, 5 cm, träskaft, med fingerskydd
233993305
 
SEK 216,80 / st. inklusive moms
SEK 173,44 exklusive moms
Sås- och serveringssked
22024
 
SEK 263,60 / st. inklusive moms
SEK 210,88 exklusive moms
Mandolin med släde, Microplane
347400
 
SEK 715,91 / st. inklusive moms
SEK 572,73 exklusive moms
Bivoks til skærebrætter og skæfter
Larsen Pris
40700
 
SEK 232,40 / st. inklusive moms
SEK 185,92 exklusive moms
Gasbrännare med låsfunktion, stor låga
2122
 
SEK 836,40 / st. inklusive moms
SEK 669,12 exklusive moms
Salt og peber sæt m. holder
600804002
 
SEK 193,01 / st. inklusive moms
SEK 154,41 exklusive moms
Icel ostronbrytare
271993305
 
SEK 232,40 / st. inklusive moms
SEK 185,92 exklusive moms
Rör- och serveringssked junior 20 cm
22935
 
SEK 138,81 / st. inklusive moms
SEK 111,05 exklusive moms
Ostronbrytare
Spara 42%
512
Före SEK 212,51
SEK 123,21 / st. inklusive moms
SEK 98,57 exklusive moms
Knivset, 3 delar, Arcos Nórdika
Spara 27%
167100
Före SEK 1 714,14
SEK 1 246,23 / st. inklusive moms
SEK 996,98 exklusive moms
Palet og grydeske Oliventræ
Larsen Pris
10043
 
SEK 154,41 / st. inklusive moms
SEK 123,53 exklusive moms
Røremaskine 30L, m/kedelvogn og rustfri
Larsen Pris
MRM30KODIAK
 
SEK 144 840,34 / st. inklusive moms
SEK 115 872,27 exklusive moms
Salt og peber sæt på bakke 12x8 cm Uglas
Larsen Pris
R645010
 
SEK 513,15 / st. inklusive moms
SEK 410,52 exklusive moms
Kop og underkop Ø15 cm Hvid Sfood
Larsen Pris
R638787
 
SEK 154,41 / st. inklusive moms
SEK 123,53 exklusive moms
Kop og underkop Ø11 cm Hvid Sfood
Larsen Pris
R638776
 
SEK 118,54 / st. inklusive moms
SEK 94,83 exklusive moms
Bog På Glas og Flasker
Larsen Pris
871126
 
SEK 388,38 / st. inklusive moms
SEK 310,70 exklusive moms
Salt og peber sæt 10 cm Lyon Brun Bøg
Larsen Pris
7038086
 
SEK 388,38 / st. inklusive moms
SEK 310,70 exklusive moms
Gryde og pande pakke 10 dele NanoBond
Larsen Pris
LBH60034
 
SEK 25 110,08 / st. inklusive moms
SEK 20 088,06 exklusive moms
Gasspis 4 brännare och elugn
Larsen Pris
Z372003
 
SEK 59 667,44 / st. inklusive moms
SEK 47 733,95 exklusive moms
Gasspis 4 brännare och gasugn
Larsen Pris
Z372002
 
SEK 52 882,61 / st. inklusive moms
SEK 42 306,09 exklusive moms
Elspis 4 plattor och elugn
Larsen Pris
Z372016
 
SEK 53 578,64 / st. inklusive moms
SEK 42 862,91 exklusive moms
Zanussi Rullebord 2 hylder og håndtag 60
Larsen Pris
Z361200
 
SEK 7 654,38 / st. inklusive moms
SEK 6 123,50 exklusive moms
Iconic La Boule Sort og Hvid 7 dele
Larsen Pris
VB16659095
 
SEK 3 741,79 / st. inklusive moms
SEK 2 993,43 exklusive moms
Universal Tekande m. låg og filter 0.45
Larsen Pris
VB20400630
 
SEK 591,14 / st. inklusive moms
SEK 472,91 exklusive moms
Universal Tekanna
Larsen Pris
VB20400465
 
SEK 684,73 / st. inklusive moms
SEK 547,78 exklusive moms
Septfontaines Sukkerskål m. hank og låg
Larsen Pris
VB46610930
 
SEK 622,34 / st. inklusive moms
SEK 497,87 exklusive moms
Krus To Go Bodum 0,35 l med stempel og e
Larsen Pris
1106701
 
SEK 372,78 / st. inklusive moms
SEK 298,22 exklusive moms
Hældeprop m. klap og luftindtag 12 stk
53250
 
SEK 641,44 / st. inklusive moms
SEK 513,15 exklusive moms
Salt og peberkværn i glas m stål låg
58712
 
SEK 329,49 / st. inklusive moms
SEK 263,59 exklusive moms
Salt- og pebersæt i holder
62466
 
SEK 368,49 / st. inklusive moms
SEK 294,79 exklusive moms
UDG Hjul køleskab 400,600 og 1300 ltr 2
Spara 50%
Z880539
Före SEK 1 218,54
SEK 609,28 / set inklusive moms
SEK 487,42 exklusive moms
Gurkkniv
8008
 
SEK 251,51 / st. inklusive moms
SEK 201,21 exklusive moms
Salt og peber sæt 10 cm Lyon Bøg
Larsen Pris
7038009
 
SEK 388,38 / st. inklusive moms
SEK 310,70 exklusive moms
Salt og peberkværn Sort 13 cm Peugeot
15951
 
SEK 1 245,84 / st. inklusive moms
SEK 996,67 exklusive moms
Paella brännare
3340
 
SEK 1 850,23 / st. inklusive moms
SEK 1 480,18 exklusive moms
Skink-/Laxkniv, 25 cm, Arcos Natura
155610
 
SEK 816,91 / st. inklusive moms
SEK 653,53 exklusive moms
Skraber til grill og pande LODGE
Larsen Pris
86304
 
SEK 115,43 / st. inklusive moms
SEK 92,34 exklusive moms
Vakuumpose 2 rl. 22 og 28 cm a 5 m
MVP69462
 
SEK 154,03 / st. inklusive moms
SEK 123,22 exklusive moms
Visar 1 till 40 av 64

Så väljer du knivar 

De tre nödvändiga

  • Kockkniv: En kockkniv är den viktigaste kniven i köket tack vare allsidigheten. Med en bra kockkniv klarar du av de flesta uppgifterna i vardagens matlagning. Kniven ska vara utrustad med ett högt och kraftigt blad som ska gärna ska vara över 21 cm långt. Längden är nämligen avgörande för att skära tunna, snygga skivor av t.ex. kött. Om man bara ska ha en kockkniv så är det säkraste valet en smidd kockkniv eftersom kniven ska vara kraftfull nog till att skära genom t.ex. ryggbenet på en stor fisk eller ett kycklingben eller till att dela ett vitkålshuvud. 
  • Skalkniv: Nästa kniv som är svår att leva utan är den mindre skalkniven. En bra skalkniv kan användas från allt från att skala lök till att skiva frukt och hacka grönsaker som t.ex. morötter. Handtaget får inte vara för litet. Även om det är en liten kniv så ska handtaget ligga rätt i handen.
  • Brödkniv/Universalkniv: Den sista av de tre nödvändiga kan inte vara något annat än en större serraterad kniv, gärna med ett blad på 23 cm eller längre, t.ex. en universalkniv. En brödkniv är naturligtvis mycket bra på att skiva bröd, men en universalkniv, som är kraftigare och har en mer "aggressiv" serratering än brödkniven och ett lätt svängt blad, är också mycket bra på andra saker t.ex. att hacka choklad och nötter och andra torrvaror på ett enhetligt sätt.

Det kan kanske funka att leva med bara tre knivar i sin arsenal, men gillar du matlagning så vill du förstås ha lite mer att leka med än bara de tre nödvändiga, speciellt i det gröna köket.

Fyra knivar för den passionerade hemmakocken

  • Tomatkniv: Det går förstås att skära tomater med en vanlig skalkniv eller allkniv, men det blir en utmaning så fort kniven inte är skarp längre. Då klarar den inte längre av att skära genom tomatens lite sega skal. Den utmaningen vinkar du farväl till med en sågtandad tomatkniv som inför en helt ny känsla av ackuratess i matlagningen. P.S. Kom ihåg att du kan skicka dina knivar till oss för professionell slipning på vår verkstad. Se mer om slipning hos H.W.Larsen >>
  • Filékniv: Gillar du att fiska eller har du en fallenhet för att köpa hel fisk så har du stor nytta av en filékniv som med sitt tunna, lätt böjliga blad gör arbetet till en lek.
  • Styckkniv: Den tredje kniven vi räknar med att hitta i köket hos den passionerade, köttätande, hemmakocken är en styckkniv som har en avrundad, lätt uppåtgående spets som kan följa ben och hinnor. Hanterar du större köttdelar så har du dessutom stor nytta av en spetsig urbeningskniv. En sådan är eminent till att bena ur fårfioler, skära ut köttbitar till pålägg och mycket annat.
  • Santokukniv: Santokukniven har blivit mycket populär under de senaste åren. Den är känd för att vara oöverträffad till att hacka lök, purjolök och sallad eftersom det breda, lite kortare bladet gör den stabil och precis. Det kan kräva lite tid och övning innan man vant sig vid en santoku. Men den tålmodiga belönas; kniven är verkligen lätt och smidig att jobba med och har en form som automatiskt främjar god ergonomi när man skär och hackar i det gröna köket. Santokukniven har mycket gemensamt med bunkakniven (se nedan): Bladets utformning gör den otroligt bra till precisionsarbete med grönsaker och frukt, men den kan också användas till att skära mindre bitar kött och fisk. Eggen på utgåvor av hårt knivstål tål dock inte att man skär genom hårda ämnen, t.ex. ben.

Fyra knivar för finsmakarna

Bunkakniv

Om du ofta strimlar grönsaker - eller tänker göra det oftare så gör denna japanska kockkniven jobbet till rena leken. Bunkaknivens skäregg har en lätt böjning från hälen mot spetsen som gör den synnerligen bra till att skära grönsaker och frukt. Bunkakniven är en universalkniv som fungerar som en blandning av en kort kockkniv och en santokukniv. Den kan med fördel användas till kött och fisk då den vassa spetsen på knivbladet är fenomenal till detaljer och putsning. Observera dock att eggen på utgåvor med blad i hårt stål inte håller för hårda ämnen som t.ex. ben.

Sashimikniv

Kniv nummer två är en sashimikniv vilket förstås är ett mycket specifikt syfte, men står det ofta sushi på menyn, i det professionella köket eller hemma, så är det ett givet val. Kniven har utvecklats till att skära sushi i vackra bitar i rätt storlek - bland annat tack vare asymmetrisk fasettslipning.

Laxkniv

På samma sätt är en lång, läcker laxkniv ett måste om du vill servera gravad eller kallrökt lax skuren i eleganta, tunna skivor. Ofta har laxknivar blad med så kallad olivslipning, se t.ex. Granton eller SENJEN. Olivslipningen bildar små luftfickor som gör att fisken inte fastnar lika lätt på knivbladet.

Ostkniv

Sist men inte minst måste vi förstås komma ihåg alla er som älskar ost. Särskilda ostknivar är förstås inte en nödvändighet - en vanlig kniv klarar ju uppgiften alldeles utmärkt, men om tanken på att ha de helt rätta knivarna till favoritostarna tilltalar så är möjligheterna många. Oavsett om favoriten är mjuk eller hård, om den heter Brie, Primadonna eller Roquefort så erbjuder vi många knivar (och hyvlar) avsedda för din favoritost.

Ta väl hand om dina knivar

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W.Larsen >>

Rengör och förvara dina knivar med respekt

Förvara dina knivar med respekt. Ett av de bästa sätten är att ha en knivmagnet på köksväggen. Det är viktigt att man gör det till en vana att ta av knivarna från magneten så att eggen inte rör vid magnetsidan. Om du hellre har knivarna i en låda så ska de ligga i en knivinsats. De får aldrig ligga fritt ihop med varandra. Fasta knivblock som står på köksbänken är ett annat gott alternativ.

Sist, men absolut inte minst: Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>