Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Knivmappar

Är du professionell kock eller hängiven matentusiast så förtjänar dina knivar att förvaras rätt. Läs mer nederst på den här sidan.

Förvara dina knivar rätt

Om du är professionell kock eller hängiven matentusiast så förtjänar dina knivar förstås att förvaras rätt. Vi säljer allt från knivmappar och knivrullar till knivslidor och kockväskor så att du kan skydda dina knivar samtidigt som du har god överblick över din samling. Vi säljer förvaring med innehåll som knivar eller andra köksredskap, t.ex. dekorationsjärn, och väskor utan innehåll som du själv kan fylla med din existerande utrustning.

Knivmappar och knivrullar

Knivmappar och knivrullar rekommenderas till professionella kockar som har behov av att transportera sina knivar eller annan utrustning. Med en knivmapp eller knivrulle får du förvaring till din utrustning som är lätt att ha med när du reser.

Även om dina knivar ligger säkert skyddade i knivmappen och knivrullen så rekommenderar vi att man förvarar knivarna i knivslidor så att du inte riskerar att skära dig när du packar upp och packar ned knivarna. Om du behöver utrustning till en tom väska eller mapp så erbjuder vi ett stort urval av knivar här.

Kockväskor

Kockväskor är den perfekta presenten att ge till en nyutbildad kock. De flesta kockväskorna säljs med delar inkluderat, och är en utmärkt början på den nya karriären i köket. Vi säljer kockväskor med upp till 45 delar med plast- eller träskaft.

Underhåll av knivmappar, knivrullar och kockväskor

Du kan rengöra de flesta knivmappar, knivrullar och kockväskor med en fuktig trasa. Materialen är smutsavvisande och blir därför sällan smutsiga för att göra det smidigt att packa upp och ner innehållet. Om du väljer en knivrulle av läder så ska den även smörjas in med läderfett, vax eller liknande.

Knivar ska dessutom både skärpas och slipas

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet.

H.W.Larsen - vi har din rygg

Knivmappar är bara en av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W.Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksredskap och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>