Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Knivslidor och knivskydd

Knivslidor och knivskydd skyddar knivarna från att ligga och skava mot varandra, t.ex. inne i väskan när du reser med knivar i en väska eller knivrulle. Läs mer nederst på den här sidan.

Knivslidor og knivskydd - bra förvaring förlänger knivens liv

Bra knivar ska hanteras med omtanke. Om du reser med dina knivar i professionellt syfte så ska du förstås ha en bra väska till dina knivar. Väskan ska, utöver att ha bra plats för alla de knivar och eventuella andra redskap som du behöver, vara lätt att packa och bära. För att skydda knivarna ytterligare kan du dessutom använda knivslidor eller knivskydd till knivarna för att vara helt säker på att knivarna inte kommer att ligga och skava mot varandra inne i väskan - förutsatt att det finns tillräckligt med plats i väskan eller knivrullen.

Se vårt urval av kockväskor >>

Se vårt urval av knivmappar och -rullar >>

Knivar ska dessutom både skärpas och slipas

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den, och god förvaring är avgörande. Gör också en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål.

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet.

Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>