Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Stek-/grillknivar

En bra stekkniv ska göra det enkelt att skära i alla sorters kött, oavsett om det är en lättstekt biff eller en saftig korv från grillen. Läs mer nederst på den här sidan.

Stekkniven - den vassaste kniven i besticklådan

Stek- och grillbestick är ofta designat avsevärt annorlunda än vanligt bestick. Kniven är oftast mycket spetsig och har ett serraterat blad som är så vasst att du med lätthet kan skära i en bit kött. En bra stekkniv ska göra det enkelt att skära i alla sorters kött, oavsett om det är en lättstekt biff eller en saftig korv från grillen. Matupplevelsen blir bättre när du inte måste kämpa för att skära ut varje tugga. Det är synd och skam om en bit vällagat kött mosas ner i tallriken på grund av att kniven som används inte är tillräckligt vass eller inte är ämnad för uppgiften.

Stek- och grillbestick ska ha hög kvalitet

Många känner igen stek- och grillbestick som bestick med en rustik design och skaft av något slags trä. Detta är den klassiska designen som aldrig går ur mode, och det kan du förstås hitta hos oss. Om den rustika designen däremot inte är din smak så erbjuder vi även andra stilar.

Vi erbjuder stekknivar från erkända märken i hög kvalitet för när du köper stekknivar och grillbestick så ska du kunna känna en tydlig skillnad jämfört med vanligt bestick. Hos H.W.Larsen hittar du stekknivar från märken som F.Dick, Giesser och vårt eget märke, Senjen. Om du är på utkik efter mer än bara knivar så kan du se hela urvalet här >> 

Det är inte alla stekknivar som tål maskindisk så kom ihåg att överväga om det är viktigt för dig när du väljer dina nya stekknivar. Vi rekommenderar dock alltid att man diskar sina stekknivar för hand. Det ger mindre slitage.

Vi kan också göra om dina existerande knivar till stekknivar

I vår egen slipverkstad kan vi dessutom göra om vanliga knivar med släta blad till stekknivar eller renovera dina existerande stekknivar. Då kan du välja att bladen ska vara mer eller mindre kraftigt serraterade. Hur du väljer är en smaksak – vi ger gärna råd i förhållande till dina behov! Läs mer om slipverkstaden här >>

H.W.Larsen - vi har din rygg

Stekknivar är bara en av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W.Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksredskap och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>