Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Knivset

Med ett allround knivset är man väl rustad för att klara av vardagens matlagning. Läs mer nederst på den här sidan.

Knivset – en bra början

En bra kniv är det ultimata köksredskapet, och det råder ingen tvekan om att många såväl professionella kockar som amatörkockar dyrkar knivar nästan som en kult. Men trots att många kök har svårt att styra sitt begär efter att hela tiden köpa in fler knivar så är det inte alls nödvändigt att ha en avancerad knivpark för att hantera de vanligaste uppgifterna i köket, såsom att hacka, strimla och skiva. Mycket mindre än så räcker långt.

I de flesta fall är så få knivar som tre-fyra stycken alldeles tillräckligt för att hantera alla uppgifter som utförs i köket. Med ett allround knivset är man väl rustad för att klara av vardagens matlagning - lägg bara till en bröd- eller universalkniv så är allt på plats!

Så använder du knivarna i ett allround knivset

Ett allround knivset innehåller som minimum tre knivar:

En skalkniv/grönsakskniv: Kniven används primärt till frukt och mindre grönsaker. Med en typisk bladlängd på 70-120 mm är den perfekt när du ska skala och skiva frukt och vissa grönsaker.

En liten kockkniv: Den lilla kockkniven är en av de mest populära knivarna som finns. Den er idealisk på att strimla, skala och skiva lite större grönsaker och frukt och har en typisk bladlängd på 130-170 mm.

En stor kockkniv: Den stora kockkniven är för många kniven nummer 1; dvs. den kniven man inte kan vara utan i ett kök. Den kan användas till det mesta, från små till mellanstora och stora hack- och skäruppgifter och till såväl kött som grönsaker och frukt. Typisk bladlängd är 200-270 mm.

Ta väl hand om dina knivar

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

Rengör och förvara dina knivar med respekt

Förvara dina knivar med respekt. Ett av de bästa sätten är att ha en knivmagnet på köksväggen. Det är viktigt att man gör det till en vana att ta av knivarna från magneten så att eggen inte rör vid magnetsidan. Om du hellre har knivarna i en låda så ska de ligga i en knivinsats. De får aldrig ligga fritt ihop med varandra. Fasta knivblock som står på köksbänken är ett annat gott alternativ.

Sist, men absolut inte minst: Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>