Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Ostronbrytare

Om du gillar ostron är det med andra ord verkligen värt att investera i en speciell ostronbrytare och att lära dig hur man använder den. Läs mer nederst på den här sidan.

Ostronbrytaren - balansen mellan råstyrka och finess

Ostron anses av många vara något av det mest delikata man kan sätta i sig – helst när mörkret fallit på och mycket gärna tillsammans med ett gott glas vin, champagne eller liknande. Elegansen kan dock snabbt dala om man inte utrustat sig med rätt verktyg.

Ostronens hårda skal och mjuka inre kräver en specialkniv

Det är alltid enklast att öppna ostronens hårda skal med en riktig ostronbrytare. Ostronbrytaren är en ytterst specialiserad kniv med ett kraftigt skaft som ger god manövrering och full kontroll. Den är dessutom utrustad med ett brett, kort knivblad som ska kunna klara av att bryta upp ostronets hårda skal utan att knivbladet bryts av eller lossnar. Skalet ska närmast tvingas upp samtidig som köttet inte får lossna från skalets insida. Det krävs både en hel del robusthet av kniven och lite teknisk förmåga av den som använder kniven.

Ostronbrytaren utgör skillnaden mellan en hyfsad och en superbra ostronkväll

Om du har provat att öppna ostron med andra slags knivar då vet du troligen vad priset för det är: Tiden som används på att hälla av vätska, stressen över att inte få rätt resultat och risken att skära sig själv och andra när kniven plötsligt slinter och åker ut i luften gör hela upplevelsen till mer av en kamp än ett nöje.

Om du gillar ostron är det med andra ord verkligen värt att investera i en speciell ostronbrytare och att lära dig hur man använder den. Du blir utan tvekan en ännu större ostron-aficionado av det, men det är ju inte det värsta som kan hända. Bon appétit! 

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>