Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Barnknivar

Det ska vara kul att ha med barnen i köket, både för dem och för dig. Läs mer nederst på den här sidan.

Barnknivar - för att det ska vara kul att lära sig

Om dina barn gillar att vara med och laga mat så har du säkerligen varit med om den här situationen: Du ger barnet en skärbräda och en ingrediens, t.ex. en tomat, och sedan du hamnar i ett dilemma. Ska du ge barnet en vanlig bordskniv eller en vassare kniv, som till exempel en grillkniv eller en skalkniv?

Vassa knivar som grillknivar är förstås riskabla att använda för barnet, och rädslan över om barnet skär sig i fingrarna leder lätt till att er mysiga stund förvandlas till att du står som en hök över barnet. Å andra sidan är bordskniven inte tillräckligt vass och barnet får inte kontroll över kniven - som glider runt på skärbrädan och mosar sönder ingrediensen. Det blir jobbigt för barnet som försöker hjälpa till och lära sig något nytt, och risken är att barnet klämmer fingrarna när kniven slinter. 

Men så behöver det inte vara. Det ska vara kul att ha med barn i köket, både för dem och för dig.

Vad är en säker barnkniv?

När vi kallar en barnkniv säker så menar vi först och främst att kniven är stabil, har ett bra, ergonomiskt grepp och att knivbladet är tillräckligt vasst, så att man inte måste pressa kniven genom en ingrediens. Knivbladet får också gärna ha en avrundad spets så att man inte riskerar att sticka sig själv eller andra.

Det kan vara en bra idé att köpa en serraterad kniv som den första barnkniven. Serrateringen gör det lättare att få ett stadigt grepp om ingredienserna vilket är bra när man är helt ny i köket. När barnet har övat sig lite så är det dags att börja använda en slät kniv.

Som utgångspunkt har barnknivarna i vårt sortiment släta blad. Om du vill ha serratering på din första barnkniv så kan vår slipverkstad slipa om en eller flera släta knivar åt dig. Vi kan för övrigt slipa alla dina knivar professionellt, oavsett om det rör sig om serratering eller ren och skär förnyelse av dina kniveggar. Se mer om slipverkstaden här >>

H.W.Larsen - vi har din rygg

Barnknivar är bara en av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W.Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksredskap och utrustning till diverse maskiner.