Barnknivar
Det ska vara kul att ha med barnen i köket, både för dem och för dig. Läs mer nederst på den här sidan.
Mest Populära
Barnkniv, 12 cm, Tojiro, rosa
FC620
 
SEK 337,45 / st. inklusive moms
SEK 269,96 exklusive moms
Barnkniv, 12 cm, Tojiro, blå
FC621
 
SEK 337,45 / st. inklusive moms
SEK 269,96 exklusive moms
Barnkniv, 12 cm, Tojiro, gul
FC622
 
SEK 337,45 / st. inklusive moms
SEK 269,96 exklusive moms
Barnkniv, 12 cm, Tojiro, blå, med björnmotiv
FC792
 
SEK 306,64 / st. inklusive moms
SEK 245,31 exklusive moms
Barnkniv, 12 cm, Tojiro, gul, med kattmotiv
FC790
 
SEK 306,64 / st. inklusive moms
SEK 245,31 exklusive moms
Barnkniv, 12 cm, Tojiro, röd, med hundmotiv
FC791
 
SEK 306,64 / st. inklusive moms
SEK 245,31 exklusive moms
Visar 1 till 6 av 6

Barnknivar - det ska vara kul att lära sig

Om dina barn gillar att vara med och laga mat så har du säkerligen varit med om den här situationen: Du ger barnet en skärbräda och en ingrediens, t.ex. en tomat, och sedan du hamnar i ett dilemma. Ska du ge barnet en vanlig bordskniv eller en vassare kniv, som till exempel en grillkniv eller en skalkniv?

Vassa knivar som grillknivar är förstås riskabla att använda för barnet, och rädslan över om barnet skär sig i fingrarna leder lätt till att er mysiga stund förvandlas till att du står som en hök över barnet. Å andra sidan är bordskniven inte tillräckligt vass och barnet får inte kontroll över kniven - som glider runt på skärbrädan och mosar sönder ingrediensen. Det blir jobbigt för barnet som försöker hjälpa till och lära sig något nytt, och risken är att barnet klämmer fingrarna när kniven slinter. 

Men så behöver det inte vara. Det ska vara kul att ha med barn i köket, både för dem och för dig.

Vad är en säker barnkniv?

När vi kallar en barnkniv säker så menar vi först och främst att kniven är stabil, har ett bra, ergonomiskt grepp och att knivbladet är tillräckligt vasst, så att man inte måste pressa kniven genom en ingrediens. Knivbladet får också gärna ha en avrundad spets så att man inte riskerar att sticka sig själv eller andra.

Det kan vara en bra idé att köpa en serraterad kniv som den första barnkniven. Serrateringen gör det lättare att få ett stadigt grepp om ingredienserna vilket är bra när man är helt ny i köket. När barnet har övat sig lite så är det dags att börja använda en slät kniv.

Som utgångspunkt har barnknivarna i vårt sortiment släta blad. Om du vill ha serratering på din första barnkniv så kan vår slipverkstad slipa om en eller flera släta knivar åt dig. Vi kan för övrigt slipa alla dina knivar professionellt, oavsett om det rör sig om serratering eller ren och skär förnyelse av dina kniveggar. Se mer om slipverkstaden här >>

Ta väl hand om dina knivar

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

Rengör och förvara dina knivar med respekt

Förvara dina knivar med respekt. Ett av de bästa sätten är att ha en knivmagnet på köksväggen. Det är viktigt att man gör det till en vana att ta av knivarna från magneten så att eggen inte rör vid magnetsidan. Om du hellre har knivarna i en låda så ska de ligga i en knivinsats. De får aldrig ligga fritt ihop med varandra. Fasta knivblock som står på köksbänken är ett annat gott alternativ.

Sist, men absolut inte minst: Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>