Slipning av knivar

H.W. Larsen - Danmarks äldsta knivsliperi

Hos H.W. Larsen har vi slipat knivar för yrkesmänniskor i en mänskoålder. Faktiskt öppnade Henry Werner och Kirstine butiken och servade Köpenhamns professionella i Köttbyn redan 1934.

Sedan dess har mycket förändrats i butiken, men mycket har också förblivit detsamma. Vi slipar fortfarande knivar för yrkesmänniskor, och idag driver vi en helt professionell och modern knivslipning med skicklig personal där kompetens och kvalitet är i toppklass. Vissa saker förändras aldrig - Vi älskar vassa köksredskap och har en särskild förkärlek för köksknivar, som är vår stolthet.

 

Vi kan hantera det mesta!

Om knivens klinga har "chipats" efter för hård eller felaktig användning, kan vi i de flesta fall rätta till den så att kniven kan användas igen. Om klingan skulle gå sönder kan vi ofta svetsa ihop den igen.


 

SÅ HÄR GÖR DU!

För att göra det enkelt för dig har vi 3 olika sätt att beställa en slipning från oss:

 

1. Beställ på webbutiken

 1. Lägg till den/dem önskade slipningen/slipningarna i varukorgen - <<Se tjänster här>>
 2. Slutför betalningen.
 3. Skriv ut din orderbekräftelse när din betalning är klar.
 4. Packa in det eller de verktyg du har beställt slipning av ordentligt och bifoga orderbekräftelsen.
 5. Skicka paketet till: H.W.Larsen A/S, att. Verkstaden, Slagterboderne 15, 1716 Köpenhamn.
 6. OBS! Ska skickas till vår fysiska adress, inte till ett paketskåp eller ett paketutlämningsställe.

Vi skickar tillbaka dina nysslipade verktyg inom 3 arbetsdagar.

 

2. Lämna in dina knivar personligen

Lämna in dem i Meatpacking District (Kødbyen København) eller i vår Outlet i Brøndby, och hämta dem igen 2 arbetsdagar senare, eller få dina knivar slipade omedelbart medan du väntar. Drop-in slipning utförs i vår verkstad i Meatpacking District. Du behöver inte boka tid, och vi bjuder på kaffe medan du väntar. Om slipning önskas medan du väntar kommer det dock att tillkomma en liten avgift.

Öppettider för slipningen:

  • Måndag-Fredag: 07:30-17:00
  • Lördag: 09:00 - 16:00

 

3. Köp en slipbox

Köp en knivlåda och skickar dina knivar till oss för slipning. Vi fakturerar när dina knivar är vassa som rakblad, och sedan skickar vi dem tillbaka till dig igen.

 


Din tillfredsställelse är viktig för oss

Vi kan möta alla behov, även avancerade specialuppdrag. Vi är stolta över vårt hantverk, men vi sätter din tillfredsställelse högst. Om du mot förmodan inte finner vår slipning eller service tillfredsställande, var god kontakta oss. Din feedback är viktig för oss, och vi garanterar självklart pengarna tillbaka om du efter att ha talat med oss fortfarande inte är nöjd. Det var det minsta vi kunde göra.

Varför kan du inte bara slipa själv?

Såvida du inte är en expert på området rekommenderar vi att du låter oss göra jobbet. Att slipa knivar kräver övning och rätt fingertoppskänsla. Om du inte har full koll på det riskerar du lätt att skada dina knivar. Vi är specialister på att slipa knivar och vet exakt hur det ska göras. Vi garanterar att vi inte skadar dina knivar och att du får tillbaka dem som om de vore helt nya.


 

VI ERBJUDER

SLIPNING
Läs mer & beställ keramisk slipning
VÅTSLIPNING
Läs mer & beställ våtslipning
Vi slipar allt
Saxar, mandolinknivar, grillknivar, rundknivar, köttkvarnar m.m.:
GÖR DET SJÄLV
Verkstaden delar med sig av sin kunskap

 

Knivnördar som älskar att slipa knivar!

Våra knivnördar har många års erfarenhet och ägnar sig varje dag åt att optimera slipningen och kan hantera alla uppgifter. Om du är osäker på om vi kan utföra uppgiften åt dig, tveka inte att kontakta slipverkstaden.

 • Telefon: 5060 9625
 • E-post: vaerk@hwl.dk.

Det kostar inget att fråga. Längre ner på den här sidan kan de nyfikna läsa mer om de tjänster vi erbjuder och fler skäl till varför och hur du håller dina knivar vassa.

 


Viktigt att veta efter att vi har slipat dina knivar

När du har fått dina knivar slipade och riktigt vassa av oss finns det några saker du själv kan göra för att underhålla skärpan.

 • För det första ska du aldrig diska dina vassa knivar i diskmaskinen. Diska dem för hand och torka alltid av dem med en handduk efteråt för att undvika rost. Låt dem aldrig ligga i blöt.
 • Använd alltid en skärbräda, oavsett vad du skär. Skär du på en mycket hård yta (till exempel marmor eller aluminium) är det oundvikligt att dina knivar med tiden kommer att skadas.
 • Använd dina knivar endast till det de ursprungligen är avsedda för - inte plast, ben eller frysta varor.

 

Slipa dina knivar - för säkerhetens skull

Om du är van vid att vara i köket vet du också hur viktigt det är med skarpa och välslipade knivar. Det är långt ifrån trevligt att arbeta med en trubbig kniv där du nästan måste använda all din kraft för att skära en tomat. Trubbiga knivar kan dessutom leda till olyckor. När du måste lägga ner mycket kraft på att skära finns en risk att kniven glider och plötsligt har du skurit dig själv djupt eller något ännu värre. Så även om det kan låta irrationellt är en vass kniv faktiskt viktig för din egen säkerhet.

 

- och för njutningens skull

Maten smakar bättre när du arbetar med vassa knivar, eftersom saft och smak bevaras och inte pressas ut på skärbrädan. Dessutom blir matlagningen roligare och enklare med vassa knivar. Känslan av en kniv som glider igenom grönsakerna utan att du behöver anstränga dig är helt enkelt fantastisk. Det gör matlagningen till en sann njutning.