Bagelknivar
Bagelkniven är tack vare sin mjuka serratering det självklara valet när du ska dela bagels och andra mjuka bakverk som t.ex. muffins, bullar och mjuka kakor. Läs mer nederst på den här sidan.
Mest Populära
Bagelkniv, 25 cm, Senjen Basis, Svart, med tandat och olivslipat blad
930025
 
SEK 286,99 / st. inklusive moms
SEK 229,59 exklusive moms
Bagelkniv, 20 cm, Senjen Basis, Svart, med tandat och olivslipat blad
930020
 
SEK 248,46 / st. inklusive moms
SEK 198,77 exklusive moms
Bagelkniv, 30 cm, Senjen Basis, Svart, med tandat och olivslipat blad
930030
 
SEK 286,99 / st. inklusive moms
SEK 229,59 exklusive moms
Visar 1 till 3 av 3

Bagelkniven - till mjuka bakverk med frasig skorpa

Det säger sig själv att en bagelkniv är mästerlig på att dela bagels. Det är en njutning att använda sig av en kniv särskilt ämnad för uppgiften, oavsett om du serverar nybredda bagels över disken på ett café eller om du bara är ett stort fan av detta über-amerikanska bakverket (som dock kom till USA tillsammans med judiska invandrare från Europa) och själv brer dina bagels till mellanmålet, picknicken eller tågresan.

En bra bagelkniv skär jämnare genom mjukt bröd än en vanlig brödkniv, samtidigt som den ska vara tillräckligt vass för att perforera den frasiga skorpan utan problem. Bagelkniven är med sin skonsamma serratering även ett utmärkt redskap när du ska skära annat mjukt bakverk som t.ex. muffins, bullar och mjuka kakor. Knivbladets vågor är mindre aggressiva än vågorna på t.ex. en universalkniv. Det betyder att kniven lätt låter bakverket lossna från bladet och att det blir mindre smulor på skärbrädan.

Ta väl hand om dina knivar

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

Rengör och förvara dina knivar med respekt

Förvara dina knivar med respekt. Ett av de bästa sätten är att ha en knivmagnet på köksväggen. Det är viktigt att man gör det till en vana att ta av knivarna från magneten så att eggen inte rör vid magnetsidan. Om du hellre har knivarna i en låda så ska de ligga i en knivinsats. De får aldrig ligga fritt ihop med varandra. Fasta knivblock som står på köksbänken är ett annat gott alternativ.

Sist, men absolut inte minst: Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>