Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Kockknivar

Hitta din nya kockkniv här. Oavsett om du lagar mat professionellt eller hemma i köket så behöver du aldrig kompromissa med kvaliteten. Läs mer nederst på den här sidan.

Hitta den helt rätta kockkniven

Matlagningskonsten handlar om mer än att kombinera rätt ingredienser, smaker och konsistenser. Den handlar också om precision och känsla för det estetiska uttrycket – och om att lägga snittet rätt. Därför är dina kockknivar ett minst lika viktigt redskap som de rätta råvarorna. Lyckligtvis har vi gjort det lätt för dig att hitta allt du behöver i köket.

Här hittar du ett stort urval av olika kockknivar som är avsedda för alla tänkbara projekt du kan ha i köket. Oavsett om du letar efter stora eller små kockknivar och oavsett hur din budget ser ut så erbjuder vi kockknivar i hög kvalitet, både när det gäller knivblad och behagliga skaft som ligger rätt i handen. 

Gå på upptäckt efter din nya kockkniv hos oss. Om du lagar mat professionellt eller briljerar i köket där hemma spelar inte någon roll. Vi tycker inte att någon ska behöva kompromissa med kvaliteten. Du kan dessutom hitta alla nödvändiga tillbehör så att dina kockknivar håller sig vassa och kan användas i många år framöver.

Ska din kockkniv vara japansk?

Det går inte att prata om kockknivar utan att nämna japanska kockknivar som har vunnit många matglada hjärtan. Knivarna liknar vid första anblick helt vanliga knivar, men så är inte fallet. Köper du en japansk kockkniv så har du ett stycke hantverk att jobba med som kommer att vara dig troget i många år. 

Knivbladet har en hårdare stållegering än vanliga knivar och ofta är det dekorerat med ingraverade mönster. Skaftet är ofta tillverkat av uteslutande högkvalitativa material. Japanska kockknivar ligger alltså både i ledningen om man ser på dem utifrån ett kvalitativt och ett estetiskt perspektiv. De är verkligen vackra knivar som gör matlagningsupplevelsen mer elegant. 

Men naturligtvis är det inte bara japanska kockknivar som är värda en investering. En klassisk kockkniv kan vara ett mer säkert val än de delikata japanska om du t.ex. vill kunna skära genom hårda delar som ben. Hos oss hittar du alltifrån brödknivar och köksknivar till klassiska kockknivar som är bra när du t.ex. ska skära ut kött. Som tumregel kan du se skillnad på vanliga knivar och riktiga kockknivar genom att se på skillnader i kvaliteten.

Storleken ska passa för dina behov

Vårt urval av kockknivar är varierat och du kan hitta alltifrån kockknivar som är 17 cm till längder på över 25 cm. Vi saluför kockknivar från en mängd av marknadens mest populära märken. Du hittar t.ex. kockknivar från bland annat Global, Tojiro och Victorinox i vårt stora sortiment. När du överväger storlek så ska du se på både själva knivbladets längd och bredd samt skaftets längd. Det ger dig möjlighet att hitta de kockknivar som kan ge dig något helt specifikt i köket.

Storlek + balans = den perfekta kniven för dig

Det är en konst att välja de helt rätta produkterna till ditt kök. Vi har alla olika förutsättningar och behov, och därför är den perfekta kniven en smaksak för var och en. Så hur väljer du den rätta kockkniven?

Först och främst ska du fokusera på knivens balans. Väljer du billiga knivar så är detta ofta en utmaning. De är helt enkelt inte tillverkade med rätt balans mellan skaft och blad. Hos oss kan du känna dig helt trygg eftersom alla våra kockknivar lever upp till kraven.

Därnäst kan du överväga knivbladets storlek. Ett stort knivblad verkar lätt som den bästa lösningen, men överväg först vad kniven primärt kommer att användas till. Ska du jobba mycket med grönsaker och fisk så rekommenderar vi en lite mindre kockkniv som gör jobbet enklare för dig. En mindre kniv är lättare att hantera.

Ta väl hand om dina knivar

Knivar ska både skärpas och slipas

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W.Larsen >>

Rengör och förvara dina knivar med respekt

Förvara dina knivar med respekt. Ett av de bästa sätten är att ha en knivmagnet på köksväggen. Det är viktigt att man gör det till en vana att ta av knivarna från magneten så att eggen inte rör vid magnetsidan. Om du hellre har knivarna i en låda så ska de ligga i en knivinsats. De får aldrig ligga fritt ihop med varandra. Fasta knivblock som står på köksbänken är ett annat gott alternativ.

Sist, men absolut inte minst: Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Tveka inte att kontakta oss

Om du behöver råd och vägledning i samband med ett köp så är vi alltid redo att hjälpa dig. Du kan kontakta en av våra försäljningskoordinatorer eller, om du skulle befinna dig i Danmark, besöka vår affär i Kødbyen, Köpenhamn, nära Centralstationen.