Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Knivslipar

Få dina knivar att hålla länge genom att investera i en knivslip. Se hur du använder den nederst på den här sidan.

Slipa dina knivar - för säkerhets skull

Om du är van vid att stå i köket så vet du också allt om hur mycket det betyder att ha vassa, välslipade knivar. Det är långt ifrån ett nöje att jobba med en trubbig kniv som kräver att du tar i från tårna bara för att dela en tomat. Oskarpa knivar kan dessutom leda till olyckor. När du ska lägga mycket kraft på att skära är risken att kniven glider ur handen större. Plötsligt har du fått ett djupt hack i fingret eller något värre. Så även om det kan låta ologiskt så är en vass kniv faktiskt viktig för din egen säkerhet.

Maten blir godare när du jobbar med vassa knivar eftersom konsistens och smak bevaras bättre när ingrediensen inte pressas på skärbrädan. Dessutom är matlagningen både roligare och lättare när du använder vassa knivar. Känslan av en kniv som lätt glider genom grönsakerna helt utan ansträngning är helt enkelt fantastisk. Det gör matlagningen till en stor njutning.

Använd knivslipen mellan de reguljära slipningarna

Ofta använder man mycket pengar på att köpa bra knivar, och för att få knivarna att hålla länge kan en knivslip vara en smart investering. Betrakta knivslipen som en partner till ett skärpstål och i några fall som en maskin som du använder till "mellanslipningar" mellan de reguljära slipningarna. Våra Vulkanus-slipar är bra exempel på sådana "mellanslipare".

Observera att knivar med blad av hårt stål som Tojiro och SENJEN bara med ytterst stor försiktighet kan skärpas med en knivslip - kontakta oss gärna om du känner dig tveksam på vad dina knivar tål - vi hjälper dig gärna hitta den bästa lösningen för just dina knivar!

Kom även ihåg att du kan skicka in dina knivar till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>

Se hur du använder en knivslip:

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>