Kockväskor
En kockväska är den optimala startväskan, t.ex. att ge som present till en nyutbildad kock. Vi har både kockväskor med och utan innehåll. Läs mer nederst på den här sidan.
Mest Populära
Knivlåda för säker transport, HWL Special
KK
 
SEK 75,23 / st. inklusive moms
SEK 60,18 exklusive moms
Icel Studio knivväska
90012
 
SEK 765,80 / st. inklusive moms
SEK 612,64 exklusive moms
Knivväska, F. Dick, 33 fickor+3 stora fack och mobilhållare
1010000
 
SEK 1 295,78 / st. inklusive moms
SEK 1 036,62 exklusive moms
Visar 1 till 3 av 3

Förvara dina knivar rätt

Om du är professionell kock eller hängiven matentusiast så förtjänar dina knivar förstås att förvaras rätt. Vi säljer allt från kockväskor till knivmappar, knivslidor och knivrullar så att du kan skydda dina knivar samtidigt som du har god överblick över din samling. Vi säljer förvaring med innehåll som knivar eller andra köksredskap, t.ex. dekorationsjärn, och väskor utan innehåll som du själv kan fylla med din existerande utrustning.

Kockväskor

Kockväskor är den perfekta presenten att ge till en nyutbildad kock. De flesta kockväskorna säljs med delar inkluderat, och det är en utmärkt början på den nya karriären i köket. Vi säljer kockväskor med upp till 45 delar med plast- eller träskaft.

Knivmappar och knivrullar

Knivmappar och knivrullar rekommenderas till professionella kockar som har behov av att transportera sina knivar eller annan utrustning. Med en knivmapp eller knivrulle får du förvaring till din utrustning som är lätt att ha med när du reser.

Även om dina knivar ligger säkert skyddade i knivmappen och knivrullen så rekommenderar vi att man förvarar knivarna i knivslidor så att du inte riskerar att skära dig när du packar upp och packar ned knivarna. Om du behöver utrustning till en tom väska eller mapp så erbjuder vi ett stort urval av knivar här.

Underhåll av kockväskor, knivmappar och knivrullar

Du kan rengöra de flesta kockväskor, knivmappar och knivrullar med en fuktig trasa. Materialen är smutsavvisande och blir därför sällan smutsiga för att göra det lätt och snabbt att packa upp och ner innehållet. Om du väljer en knivrulle av läder så ska den även smörjas in med läderfett, vax eller liknande.

Knivar ska dessutom både skärpas och slipas

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>