Örtvaggor
Med en örtvagga hackar du örterna, vitlöken eller chokladen med en överraskande effektivitet. Läs mer nederst på den här sidan.
Mest Populära
Örtvagga
121517
 
SEK 402,55 / st. inklusive moms
SEK 322,04 exklusive moms
Örtvagga, 23 cm, F. Dick
105923
 
SEK 826,29 / st. inklusive moms
SEK 661,03 exklusive moms
Visar 1 till 2 av 2

Örtvaggan - en äkta expert på att hacka

En klassisk örtvagga ser snarare ut att höra hemma i en träverkstad än i ett kök. Kniven uppfanns i Italien på 1700-talet, och idag finns det många modernare alternativ att välja mellan. Men det finns egentligen inte något gott skäl till att t.ex. hacka persiljan eller gräslöken i en stor eldriven maskin som därefter ska diskas och torkas - för örtvaggan är i sin enkelhet verkligen ett smidigt och effektivt verktyg. En örtvagga är dessutom en säker kniv eftersom dina fingrar aldrig är i närheten av knivbladet under hackningen.

Hackar i ett häpnadsväckande tempo

Det välvda knivbladet på en örtvagga är starkt, tunt och vasst och det gör kniven häpnadsväckande snabb på att hacka hela kryddörter och andra ingredienser som t.ex. vitlök, sallad eller choklad. Ju större knivbladet är, desto större mängd klarar den av.

Det som är så smart med en örtvagga är att du inte måste lyfta den från skärbrädan, förutom när du behöver skrapa in örterna mot mitten igen. På det viset hackar du ingrediensen med varenda rörelse. När högen fått en lagom höjd så ändrar du helt enkelt riktning och hackar på bredden, tvären och längden tills allt hackats som du vill ha det.

Den klassiska örtvaggan har två stora handtag på varje sida om bladet som du håller i medan du gungar kniven från sida till sida. När du använder en örtvagga med bara ett handtag så gungar du bara med ena handen i stället.

Ta väl hand om dina knivar

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

Sist, men absolut inte minst: Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>