Vem är H.W.Larsen ?

H.W.Larsen är den fjärde största storköksleverantören för privatpersoner och företag i Danmark och representerar en bransch i form av Gourmet, Matlagning och Professionellt köksutrustning för gastronomi.

 

H.W.Larsens historia

Ett start-up 1934. Företaget är ett äldre familjeföretag som etablerades den 16 april 1934 av Henry Werner Larsen och hans fru Kristine. Då bestod företaget enbart av en slipverkstad och en liten knivbutik på knappt 25 kvm. Det var en långsam start, men Henry och Kristine lyckades hålla liv i den lilla butiken genom att vara kreativa och sparsamma. Det fanns alltid en eller två knivar till salu i butiken, och för att det skulle se ut som mer fylldes tomma lådor upp på hyllorna.

 

Från ockupations- till efterkrigstiden

Ockupationstiden var inte rolig för någon, men med lite uppfinningsrikedom klarade sig H.W.Larsen inte alls så dåligt. Slakterierna i Kødbyen hade svåra tider, och man försökte i högre grad reparera den gamla utrustningen istället för att köpa ny, och H.W.Larsen fick en del av dessa reparationsjobb. Efter kriget 1946 utvidgades butiken och snart därefter anställdes de första i butiken. Efter en kort tid började den lilla butiken på 25 kvm känna platsbrist, och 1961 var det dags att flytta till större lokaler på Slagterboderne 21. Och här har butiken blomstrat sedan dess.

 

89 år av kökskärlek

I mer än 89 år har H.W.Larsen levererat köksredskap till hotell, restauranger, slaktare, kockar, fiskhandlare och alla med en passion för god mat. Efter Henry W. Larsen tog hans söner Regner- och Steen Larsen över, och år 2000 tog den nuvarande verkställande direktören Bo Larsen över.

 

Vi säljer både andras och egna produkter

H.W.Larsen är leverantör av många ledande varumärken som producerar varor för köksindustrin, men vi började för några år sedan också med våra egna varumärken; SENJEN, som enbart är kvalitetsknivar, samt LarsensBedste, som är köksutrustning med allt från grytor och pannor till porslin. Vi har ett produktsortiment som sträcker sig över 23.000 artikelnummer och erbjuder produkter som utmanar både på kvalitet och pris.

Vi slipar fortfarande knivar för proffs och privatpersoner i vår verkstad i Kødbyen, Köpenhamn. Läs mer om slipning här >>