Köksmaskiner
En del är knivnördar, medan andra blivit förtrollade av Sous Vide. För att inte nämna alla som älskar att grilla och helst ska ha en grill av varje slag i sin arsenal. Och sedan är det alla andra som bara uppskattar att laga mat i ett välfungerande kök. Läs mer nederst på sidan.
Mest Populära
Blender 2,5 L 1800 W
MBL1800
 
SEK 3 742,53 /  inklusive moms
SEK 2 994,02 exklusive moms
Visar 1 till 1 av 1

Köksmaskiner - ljudet av det moderna köket

Det är många ljud som förknippas med det moderna köket. Ett lågt surrande från kylen, ett brummande ljud från mikron, en diskret vissling från vattenkokaren och ett klart och tydligt pling! när tiden har gått och maten är klar.

Ljuden kommer från den långa raden köksmaskiner som med tiden blivit oumbärliga i köket. Det är aldrig helt tyst i ett modernt kök. För köket är ju hemmets hjärta och ett rum som inbjuder till trevliga stunder med matlagning, bakning och samtal.

Skulle du klara dig utan dessa 5 redskap?

Om man är en äkta matentusiast är det inget problem att fortsätta hitta nya redskap till sina kulinariska experiment så länge man lever. En del är knivnördar, medan andra konstant förfinar sin bakning med hjälp av redskap som ger perfekta resultat. Och sedan är det de som blivit förtrollade av den vetenskap Sous Vide är. För att inte nämna alla som älskar att grilla och helst ska ha en grill av varje slag i sin arsenal.

Och sedan är det alla andra som bara uppskattar att laga mat i ett välfungerande kök. Hur folk klarade sig utan elektricitet ska vi inte ens komma in på - för idag tar vi strömmen för given i så hög grad att det skulle vara svårt att leva utan alla de redskap som är beroende av den.

1) Vattenkokare

En elektrisk vattenkokare är troligen det enklaste sättet att snabbt få kokande vatten. Jämfört med både grytor och gammaldags kittlar som värms upp på spisen är en elektrisk vattenkokare överlägsen i fråga om både hastighet och ekonomi. I en modern vattenkokare är det endast värmeelementet som värms upp medan hela grytan eller kitteln ska värmas upp om man kokar vatten på traditionellt sätt. Det tar både mer energi och mer tid. Tänker du på miljön så har du därmed ytterligare ett skäl att koka vatten i en vattenkokare. 

2) Stavmixer

En stavmixer är i all sin enkelhet genialisk tack vare sin användbarhet. Med en stavmixer purear du snabbt en tomatsås eller varm soppa direkt i grytan. Som en bonus får du ofta extratillbehör till när du köper en stavmixer, t.ex. minihackare, visp och en måttkopp. Den lilla storleken gör stavmixern till det perfekta redskapet i kök där man inte vill ha för många maskiner eller det ska sparas plats. Med en stavmixer minimerar du dessutom disken.

3) Blender/Matberedare

Om din mixer får ta lite mer plats än en stavmixer så kommer du att älska din nya blender eller matberedare. Med en blender blandar du blixtsnabbt en färsk, nyttig smoothie eller juice. Det är också lätt att purea en soppa eller dressing i en blender eftersom maskinen gör hela jobbet åt dig.

Lika enkelt är det att strimla grönsaker i en matberedare och resultatet blir ofta bättre och mer jämnt är om du gör jobbet för hand. I många blenders och matberedare får du dessutom en liten kopp som sitter i locket som kan användas som en måttkopp och till att tillsätta mer vätska utan att hela locket ska av under tiden.

Innan man häller varm soppa och sås i blendern är det smart att kolla upp om den är byggd för varma vätskor. Man kan förstås också vänta tills innehållet svalnat något. Då undviker man att det bildas undertryck i maskinen.

4) Köksassistent

Om du gillar att baka så blir övergången från arbete för hand till att använda en köksassistent en liten revolution i ditt kök. En köksassistent kan allt från att vispa grädde till att knåda deg. Den ger dig både tid för annat och mindre ömma armar. Dessutom kan den göra degen extra elastisk eftersom den knådar jämnt vilket ger ännu godare, luftigare bakverk. En köksassistent är därför en av de smartaste investeringarna för dig som föredrar hembakat.

5) Våg

En köksvåg är visserligen inte med i gruppen med elektriska redskap, men den kan inte uteslutas ur denna topp-5. En våg är kanske det mest oumbärliga redskapet av de 5 köksmaskinerna. Det gäller i varje fall om du gillar att baka. Som bekant gör de små skillnaderna stor skillnad när det gäller bakverk, och utan en våg är det svårt att veta om man nu tillsätter 200 eller 225 gram mjöl i degen.

De flesta köksvågarna kan väga ett så stort spann som från 1 gram till 5 kilo. Det finns även köksvågar som kan väga så mycket som 15 kg om man har behov för det.

Ta en titt i vårt stora sortiment av dessa och många, många fler produkter. Vi hoppas och tror att du hittar det du behöver!

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>