Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Pannkaksjärn

Här hittar du våra elektriska pannkaksjärn så att du lätt kan göra världens bästa pannkakor oavsett om du bara vill ha de allra bästa förutsättningarna hemma eller jobbar professionellt med mat. Läs mer nederst på sidan.

Pannkaksjärn för proffs och hemmet

Ägg är nära nog ett magiskt livsmedel. Få ingredienser kan varieras i en sådan utsträckning och ingå i så många rätter som ägg kan, både i det salta och det söta köket. Och få av dessa rätter är lika älskade som pannkakorna. I många familjer tävlar man gärna lite om vem det egentligen är som gör de absolut mest oemotståndliga pannkakorna. Och det är ju en kompetens som är smart att tävla om - för då måste man ju göra pannkakor oftare.

På den här sidan hittar du våra pannkaksjärn för el och gas så att du lätt kan göra världens bästa pannkakor oavsett om du bara vill ha de allra bästa förutsättningarna hemma eller jobbar professionellt med mat. Pannkaksjärnen är naturligtvis lika bra till omeletter, galetter och crêpes som de är till pannkakor.

Se också våra träskrapor till crêpes och pannkakor >>

Se våra pannkakslaggar här >>

5 tips för ännu godare pannkakor

Om du vill ha en konkurrensfördel eller går efter äran i att vara älskad för dina pannkakor så finns det en rad saker du kan göra för att få den absolut bästa pannkakssmeten.

1) Smeten ska endast vispas tills den är precis blandad. Om man vispar hårt så blir pannkakorna segare eftersom vispningen bildar glutentrådar i smeten.

2) Använd lite mindre mjölk än du brukar och ersätt med bubbelvatten. Då får du ett krispigare och fluffigare resultat. Ett alternativ är att ersätta med öl i stället för mineralvatten, för en vuxnare smak. Tipset gäller också för våfflor.

3) Gillar du att dina pannkakor har lite smak av smör? Då kan du med fördel smälta smöret, låta det svalna något och sedan blanda ägg och smör innan du tillsätter mjöl och mjölk. När du blandar äggen med smöret före mjölken så blandas smöret mycket bättre med resten av smeten - i stället för att lägga sig på pannkakornas yta som fettpärlor.

4) Ge smeten smak. Experimentera med allt från vaniljsocker och kakao till kardemumma och rostade mandelflarn, beroende på smak och tycke.

5) Ställ smeten åt sidan och låt vila i ca 30 minuter före användning. Det ger en ännu bättre konsistens.

Därför ska du välja Krampouz

De flesta av våra pannkaksjärn kommer från det franska märket Krampouz. Krampouz kan skryta med att vara uppfinnarna bakom det traditionella crêpejärnet (för gas). Du kan därför lugnt räkna med hög prestanda både för hemmet och för restaurangen, konditoriet eller caféet. Med ett pannkaksjärn från Krampouz får du en extremt hållbar och robust produkt som presterar pålitligt, värms upp snabbt och är lätt att rengöra efter användningen.

På sidan hittar du också ett pannkaksjärn från Lacor med inbyggd ugn så att du kan hålla färdiga pannkakor varma medan du steker resten av smeten.

H.W.Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W.Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>