Vattenkokare
Är det viktigt för dig är att vattnet kokar upp så fort som möjligt så klarar du dig inte utan en vattenkokare i köket. Vi erbjuder vattenkokare från märken som Russell-Hobbs, Stelton och Philips. En vattenkokare är det mest miljövänliga och ekonomiska sättet att koka vatten på. Läs mer nederst på sidan.
Mest Populära
Elkedel Gooseneck 1 L Sort Bodum
Larsen Pris
MELK1194001
 
SEK 1 111,85 / st. inklusive moms
SEK 889,48 exklusive moms
Elkedel Stelton EM77  1,5 ltr sort
Larsen Pris
11890
 
SEK 1 202,13 / st. inklusive moms
SEK 961,70 exklusive moms
Elkedel Stelton EMMA  1,2 ltr sort
Larsen Pris
112102
 
SEK 1 639,94 / st. inklusive moms
SEK 1 311,95 exklusive moms
Elkedel Stelton EMMA  1,2 ltr mørkblå
Larsen Pris
112107
 
SEK 1 639,94 / st. inklusive moms
SEK 1 311,95 exklusive moms
Kedel Rustfri m/fløjte
2007026
 
SEK 261,41 / st. inklusive moms
SEK 209,13 exklusive moms
Elkedel, Russell Hobbs, Textures Plus So
2259170
 
SEK 675,16 / st. inklusive moms
SEK 540,13 exklusive moms
Vattenkokare Kenwood K-Mix
MEKKM740R
 
SEK 1 352,58 / st. inklusive moms
SEK 1 082,06 exklusive moms
Vattenkokare Kenwood K-Mix
MEKKM740H
 
SEK 1 352,58 / st. inklusive moms
SEK 1 082,06 exklusive moms
Phillips vattenkokare
MKK4646
 
SEK 806,80 / st. inklusive moms
SEK 645,44 exklusive moms
Visar 1 till 9 av 9

Vattenkokare - när vattnet skal koka ASAP

Inga andra metoder är så effektiva som vattenkokaren när du ska koka vatten till ditt te eller kaffe, potatisen ska börja koka fort, till modersmjölksersättningen och mycket annat, men det är långt ifrån sak samma vilken modell du använder. På den här sidan kan du hitta vattenkokare från bland annat Russell-Hobbs, Stelton, Philips och Kenwood som i decennier har bevisat sitt värde i kök över hela världen.

Föredrar du den klassiska kitteln?

De allra flesta vattenkokarna på marknaden är idag elektriska, men det finns fortfarande de som föredrar den gamla, goda kitteln som används på spisen, så en sådan erbjuder vi också. Den klassiska modellen som visslar när vattnet kokar är det rätta valet om man är typen som uppskattar att saker tar sin tid och gillar lugnt, manuellt arbete i köket. Den traditionella kitteln är förstås också det rätta valet om du vill kunna ta med dig kitteln i naturen, på fisket eller liknande eftersom den kan användas ute i det fria, över öppen eld.

Om det viktigaste för dig är att vattnet hemma i köket kokar upp så fort som möjligt och du för övrigt inte bryr dig så mycket om charmen hos en visslande kittel så är en elektrisk modell troligen det rätta valet. En elkokare är tack vare sin snabbhet dessutom både mer miljövänlig och ekonomisk.

Storleken är viktig

Om du sannolikt bara kommer att koka vatten till te eller en snabb kaffe så är en 1-liters eller en 1,2-liters troligen tillräckligt för dina behov. Då får du en vattenkokare som inte tar för mycket plats på diskbänken och är lätt att lyfta även när den är full.

Om du ska koka vatten till lite fler personer samtidigt eller du vill kunna använda vattenkokaren till att koka vatten till exempelvis potatisgrytan och liknande så är det mer bekvämt att välja en modell som rymmer 1,5 eller 1,7 liter.

Behöver du en temperaturregulator?

Ja, det gör du kanske. Det är absolut inte oviktigt vilken temperatur vattnet har när du t.ex. häller det över teblad eller kaffet i din stämpelkanna. En för hög temperatur kan förstöra vissa ämnen vilket t.ex. kan leda till en bitter bismak.

En del vattenkokare ger dig möjlighet att värma upp vattnet till andra grader än 100. Det är smart om du gillar grönt eller vitt te som inte tål varmare vatten än ca 70-80 grader. Kaffe ska helst inte utsättas för vatten som är varmare än 95 grader. Det är inte alla producenter och modeller som erbjuder denna funktion så om du vill veta mer är du välkommen att fråga oss om det.

Hastighet är kung

Hur snabbt en vattenkokare kokar upp vattnet är det som de flesta bedömer användbarheten på. Det är kW-talet som kan berätta hur snabbt en vattenkokare kommer att koka vatten åt dig - i Sverige drar de flesta vattenkokare mellan 2 och 3 kW. En större vattenkokare använder som utgångspunkt mer elektricitet än en mindre vilket är ett gott skäl att inte köpa en större kokare än du behöver. När man jämför vattenkokare i samma storlekskategori gäller det att ju fler kW du köper, desto snabbare kommer det kokande vattnet vara klart. Fråga oss gärna om detta >>

Tänk för övrigt på miljön när du använder din nya vattenkokare genom att enbart koka så mycket vatten som du ska använda. Det är väldigt vanligt att man kokar mer vatten än man sedan använder och det är resursslöseri.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>