Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Knivar och hålskivor till köttkvarnar

Det är väldigt viktigt att ha vassa knivar och hålskivor till sin köttkvarn. Det gäller både kniv, hålskiva och förskärare om en sådan är monterad. Läs mer nederst på sidan.

Knivar och hålskivor - till stora och små köttkvarnar

Det är avgörande att ha vassa knivar och hålskivor till en köttkvarn, oavsett om det gäller större industrimodeller eller mindre bordsmodeller. Detta gäller både för knivarna, hålskivorna och förskäraren.

Om en av de nämnda delarna är oskarpa och slitna så blir köttet eller andra matvaror man använder maskinen till inte skurna utan mosade. Det medför att man får en stor förlust av vätska samt att matvaran får en mindre fin yta. Kött som mals med en köttkvarn som har oskarpa och slitna delar kommer dessutom att bli mer trådigt och få en mindre bra konsistens för t.ex. korvframställning.

Slipa alltid alla inre delar samtidigt

Det är viktigt att man inte kombinerar en nyslipad kniv eller hålskiva med en använd del som inte slipats. Kvarnen kommer då inte att kunna skära perfekt, och man riskerar att kniven fastnar i hålskivan så att kniven vrids ur form. Har man riktig otur så kan axeln fastna så att växellådan vrids i sönder.

Se därför alltid till att alla inre delar slipas samtidigt.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>