Mattorkar
Genom att använda en elektrisk mattork bevarar du både matens näringsämnen och smaker bättre än med alla andra metoder. Använd din mattork till allt från färska bär, frukter och grönsaker till kött, fisk och ost. Läs mer nederst på sidan.
Mest Populära
Dehydrator EXCALIBUR 5 niveauer sort/kla
Larsen Pris
MDH4526K
 
SEK 6 655,23 / st. inklusive moms
SEK 5 324,18 exklusive moms
Dehydrator EXCALIBUR 9 niveauer, sort/kl
Larsen Pris
MDH4926K
 
SEK 8 943,55 / st. inklusive moms
SEK 7 154,84 exklusive moms
Dehydrator EXCALIBUR 5 niveauer,sort
Larsen Pris
MDH4526S
 
SEK 6 655,23 / st. inklusive moms
SEK 5 324,18 exklusive moms
Dehydrator EXCALIBUR 9 niveauer, sort/kl
Larsen Pris
MDH4948K
 
SEK 19 050,34 / st. inklusive moms
SEK 15 240,27 exklusive moms
Dehydrator 6 bakker RF Tools for chefs
Larsen Pris
MDH229033
 
SEK 3 659,80 / st. inklusive moms
SEK 2 927,84 exklusive moms
Dehydrator 35-70 grader Hâws
Larsen Pris Nyhet
MDH30125
 
SEK 608,70 / st. inklusive moms
SEK 486,96 exklusive moms
Lacor dehydrator
69123
 
SEK 1 161,33 / st. inklusive moms
SEK 929,06 exklusive moms
Dehydrator EXCALIBUR 9 niveauer, sort
MDH4926S
 
SEK 12 376,05 / st. inklusive moms
SEK 9 900,84 exklusive moms
Dehydrator Lacor 6 niveauer 600 W
69523
 
SEK 3 049,20 / st. inklusive moms
SEK 2 439,36 exklusive moms
Visar 1 till 9 av 9

Mattorkar - torkad mat full av smak och näring

Torkad mat är praktiskt om du är en friluftsmänniska och gillar att fiska, jaga eller bara trivs med att vistas i naturen. Men även många som bara älskar att experimentera med matlagning har fått upp ögonen för hur kul och effektivt det är att torka mat. På den här sidan kan du välja mellan mattorkar för professionell användning och mindre mattorkar för användning hemma. 

Torkade bär, frukter, grönsaker, svampar och mycket mera

Med en mattork kan du torka en lång rad livsmedel - från färska bär och frukter, många sorters svampar, lök, tomater, morötter och andra grönsaker till kött, fisk och ost. Du kan också göra ditt eget bärpulver genom att torka t.ex. färska blåbär och sedan göra ett pulver av de helt torra bären. Eller vad sägs om att torka en puré gjord på frukt och bär eller grönsaker och sedan göra dina egna band till mellanmålet?

Torkat kött och torkade grönsaker är genialiska att ha med sig som mellanmål eller för blötläggning inför matlagning över bål när man tältar. Torkade bär och frukter är goda som mellanmål varje dag, och även om de inte ska ersätta färska bär och frukter så är de verkligen ett smart alternativ tack vare den långa hållbarheten och att de är så lätta att ha med sig i väskan.

Att torka din mat i en mattork är också ett bra sätt att förlänga hållbarheten om du har en stor mängd av en matvara du vill kunna använda löpande, t.ex. när det är ett bra svampår eller om du bara handlat en stor mängd. På det viset kan en mattork vara en smart investering mätt i såväl pengar som tid.

Därför ska du torka din mat i en speciell ugn

Man kan naturligtvis torka matvaror genom att lägga dem i solen. Så har människor ju gjort förr i tiden. Soltorkad mat kräver dock ett väder som inte är vanligt på svenska breddgrader. Alternativet är att torka maten i en vanlig ugn. Men en vanlig ugn är inte en resursmässigt smart metod till att torka mat, och den ger inte heller de bästa resultaten.

Inga metoder är bättre än en specialdesignad mattork. Genom att använda en elektrisk mattork bevarar du både matens näringsämnen och smaker bättre än med alla andra metoder. Orsaken är att en mattork har en bättre luftcirkulation och snabbare transporterar bort fukten från maten vilket betyder att den torkar fortare. Till och med våta matvaror som t.ex. meloner, puré och honung kan därför torkas effektivt i många mattorkar.

Mattorkar med termostat är ofta bättre på att hålla en jämn temperatur än vad vanliga ugnar klarar av. Med en termostat kan du anpassa temperaturen perfekt för de olika matvarorna.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>