Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Kaffekvarnar och kaffebryggare

Det finns överordnat två sorters kaffekvarnar. Den ena sorten maler kaffebönorna med knivar, den andra med blad. En kvarn som maler med blad kallas och för "Burr" medan en kvarn som maler med knivar förvirrande nog kallas för "Blade". Ett exempel på Burr-kvarnar är våra högpresterande kaffekvarnar från DeLonghi. På sidan hittar du också ett litet urval kaffebryggare. Läs mer nederst på sidan.

Kaffekvarnar - färskmalet kaffe ger bästa smaken

Färdigmalet kaffe är nog det valet de flesta gör när de köper kaffe. Det är ju lättare och ett förnuftigt val om det ger en tillfredställande kaffeupplevelse. Eftersom du har hittar in på denna sida har du sannolikt dock en annan syn på hur dit kaffe ska smaka, nämligen när du själv maler kaffebönorna precis innan du brygger ditt kaffe.

Bönorna får också gärna vara nyrostade för att ge ditt kaffe en optimal smak full av nyanser. Med vad ska man tänka över när man köper en kaffekvarn?

Kaffekvarnar med blad eller knivar

Det finns överordnat två sorters kaffekvarnar. Den ena sorten maler kaffebönorna med knivar, den andra med blad. En kvarn som maler med blad kallas och för "Burr" medan en kvarn som maler med knivar förvirrande nog kallas för "Blade". Ett exempel på Burr-kvarnar är våra högpresterande kaffekvarnar från DeLonghi. 

Skillnaden är att en kvarn med knivar slår eller skär i sönder bönorna medan en kvarn med blad pressar i sönder bönorna mellan två blad vilket ger en jämnare malning. Billigare kvarnar har oftast knivar medan man får vara beredd att betala lite mer för en kaffekvarn med blad. Men då får man också ett bättre resultat i koppen när kaffet är malt och bryggt.

Hur många inställningar behöver du?

Några kaffekvarnar har fasta inställningar och andra är steglösa. Med fasta inställningar bestäms malningen utifrån steg som är givna av fabrikanten. Har kvarnen däremot steglös justering så kan du själv fiffla fram precis den finhet du bedömer att dina bönor ska malas till. Kaffeentusiaster är därför ofta gladast för kvarnar med steglös justering.

Hur mycket ska kvarnen kunna rymma?

Eftersom du får det bästa kaffet när du maler kaffebönorna precis innan kaffet bryggs är det inte nödvändigtvis avgörande att kvarnen kan rymma en stor mängd bönor. Men kapaciteten kan naturligtvis vara värd att överväga om du ofta brygger kaffe till många personer på en gång. För användning som lutar åt det kommersiella hållet erbjuder vi kaffekvarnen fra Malykke. Kvarnen monteras på en vägg och gör det lätt att mala direkt ner i förpackningen för minimal luftpåverkan, eller t.ex. direkt ner i stämpelkannan.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>