Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Sous Vide-utrustning

Sous Vide är en metod som verkligen skapar resultat i gourmetklassen. Genom att tillaga maten långsamt i vattenbad tillagas maten helt jämnt. Läs mer nederst på sidan.

Sous Vide - när du prioriterar perfekta resultat i köket

Sous Vide har länge varit använt på restauranger, men har idag också hittat in i de privata köken på allvar - i varje fall hos personer som älskar att förfina sin matlagning. Och det är inte bara känsligheten för de senaste trenderna inom matlagning eller en önskan om att verka professionell även om man inte är det som råder. Sous Vide är en metod som verkligen skapar resultat i gourmetklassen. Därför är det en metod som riktar sig till alla som älskar god mat.

Hemligheten är temperaturprecision

Få matupplevelser är så nedslående som över- eller understekta biffar. Det gäller speciellt om du har ansträngt dig för att hitta kött i extra bra kvalitet eller om biffarna är en del av huvudrätten när du har gäster.

Utmaningen är för det mesta att det är svårt att träffa exakt rätt temperatur och stektid. Många tillagar kött på för höga temperaturer på 200 grader eller mer med resultatet att köttets celler förstörs, ytan bränns och biffen blir torr och seg. Det är inte värdigt, varken för djuret som köttet kommer ifrån eller för dig som hade de bästa intentionerna med måltiden.

Det är just den mycket precisa temperaturen som gör Sous Vide till en väldigt pålitlig tillagningsmetod. När man tillagar Sous Vide så tillagas maten i ett vattenbad som värms upp till precis den temperatur som man vill uppnå i maten. Det betyder att det är lägre temperaturer och längre tillagningstider som är på spel än man är van vid. Sous Vide är för övrigt lämpligt för en lång rad andra livsmedel än biffar. Det gäller både kött, fisk och grönsaker.

Genom att tillaga maten långsamt i vattenbad, inne i en förseglad vakuumpåse, värms maten sakta men säkert till den önskade temperaturen. Därför blir t.ex. biffarna helt jämnt tillagade. Kryddor och marinader tillsätts innan maten läggs i vakuumpåsen som sedan förseglas med en vakuumpackare.

Blir köttet kokt?

Du undrar kanske om ingredienser som biffar inte blir kokta istället för stekta när du lägger dem i ett vattenbad? Bra tänkt, för du kan naturligtvis inte få en krispig yta när du tillagar med Sous Vide. Därför ska biffar, och alla andra ingredienser du vill ha stekyta på, avslutas i en stekpanna när de tagits upp ur vattenbadet och påsen. Ett alternativ som ger dig ytterligare kontroll är att använda en gasbrännare för uppgiften.

Sous vide är en resa

Sous Vide är en tillagningsmetod som kräver att du sätter dig in i hur du gör rätt och att du är beredd att prova dig fram. Det är ju olika hur genomstekt man tycker att en bit kött eller fisk ska vara. Det beror också på faktorer som ingrediensens täthet och storlek samt vilken detalj du tillagar.

Sous Vide är kul att ge sig i kast med för dig som älskar att lära dig något nytt, inte har något emot att hålla koll på detaljer - och prioriterar perfekta resultat i köket. 

Ingen Sous Vide utan vakuumpåsar

För att kunna tillaga med Sous Vide krävs det också en del utrustning. Du ska bland annat ha själva vakuumpåsarna, dels en vakuumpackare som suger ut all luft ur påsarna.

Genom att lägga ingredienser i vakuumpåsar skyddas ingredienserna naturligtvis från direkt kontakt med vatten som annars skulle ge en direkt kokning. Men vakuumpåsarna förstärker också marineringen eller kryddningen av ingredienserna vilket höjer smaken ytterligare.

Hitta en vakuumpackare och vakuumpåsar här >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>