Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Stavmixrar och elvispar

Stavmixern har med tiden blivit nästa lika svår att klara sig utan i köket som elvispen. Upptäck vårt sortiment där du hittar stavmixrar i alla prisklasser och dessutom vårt sortiment med elvispar. Läs mer nederst på sidan.

Stavmixrar och elvispar - vardagens trogna tjänare i köket

Elvispar - genvägen till allt fluffigt och läckert

Vispad grädde, bröddeg, kaksmet och potatismos - en elvisp är svår att klara sig utan i köket när man vill ha vispad grädde till varm choklad eller en god tårta, men en elvisp kan förstås användas till mycket mer som t.ex. att röra om och till och med knåda deg (om det är en kraftfull modell).

Elvispar har ju även degkrokar som tillbehör och de är praktiska när du ska blanda deg eller smet. En vispad deg eller smet blir fluffigare och lättare än en som bara blandats eftersom vispen tillsätter luft på en mycket högre hastighet och med mer kraft. Men egentligen är vispning bara en väldigt kraftig och snabb omrörning.

Med degkrokarna rör du om i stället för att vispa vilket betyder att degen blandas saktare. Den omrörda degen eller smeten blir jämn utan att bli särskilt fluffig, och den blir tyngre än en vispad smet. Det är till exempel en viktig del av skillnaden på en fluffig chokladkaka och en kladdkaka.

Stavmixrar - ett av kökets mest användbara redskap

Stavmixern har med tiden blivit nästa lika svår att klara sig utan i köket som elvispen. Det är ett redskap som på några sekunder kan förvandla råvaror till från soppa och puré till mos, skum och majonnäs. I motsats till större maskiner är stavmixern alltid nära till hands, och det är både lätt och snabbt att sticka ner staven direkt i skålen eller grytan med det du vill mixa - och så är stavmixrar mycket enklare att rengöra än en stor maskin.

Hur mycket extrautrustning är för mycket?

Överväg om du verkligen behöver en massa tillbehör. Om du redan har skåpen fulla av all möjlig utrustning som klarar av de olika uppgifterna så finns det kanske inte någon anledning att köpa en stavmixer med massor av tillbehör. Använd hellre pengarna på en större motor eller på bättre kvalitet. Är platsen i köket däremot för liten till en matberedare kan med fördel köpa en stavmixer som har tillhörande minihackare, behållare, vispinsats, och som kan strimla i stil med en matberedare.

Ska du välja bara ett tillbehör så välj en behållare, oavsett om den medföljer eller du själv hittar en. Den cylinderformade behållaren är väldigt bra att ha för små, snabba uppgifter, som t.ex. majonnäs, dressingar, äppelmos och liknande.

PS. Du kan också hitta trådlösa stavmixrar. Batterier är alltid en potentiell akilleshäl, men trådlösa mixrar är ytterst praktiska om du t.ex. lagar mat i ett utekök eller inte har kontakt nära spisen.

Stirra dig inte blind på watt

Det bör räcka med en motor på 200 watt eller allt däröver för dig som ska använda stavmixern regelbundet. Men var försiktig med att likställa watt med kapacitet. De många watten ska ju kunna omsättas till vällyckade resultat om du ska komma i mål. En 200 watts stavmixer i hög kvalitet är faktiskt ofta mycket kraftfullare än en lågkvalitativ mixer med hela 800 watt. Fråga oss om du tvekar >>

Hur mycket ska din nya stavmixer kosta?

Du kan hitta stavmixrar för småslantar, och du kan hitta stavmixrar med en prislapp som framkallar ett överraskat uttryck i de flestas blick. Förutom kvaliteten är det ofta motorns storlek som avgör priset på din stavmixer.

Om ditt behov är att mixa en soppa och vispa ihop en majo några gånger om året så är det kanske lite överdrivet att investera i en väldigt dyr och väldigt kraftfull stavmixer. Men! Du lär också bli väldigt irriterad på att du var ekonomisk om du ofta svänger ihop smoothies eller barnmat med en för liten mixer eller en i dålig kvalitet.

Därför ska du välja en stavmixer från Bamix eller Dynamic

En stavmixer från Bamix har en solid kvalitet, är alltid monterad för hand och kvalitetstestad på Bamix egen fabrik i Schweiz. Designen är mycket väl genomtänkt, och den är tung, robust, har en kraftig motor och ligger bra i handen.

En av de stora fördelarna med att betala lite extra för din nya stavmixer är att verkligt väldesignade mixrar trots sin stora styrka inte suger sig fast i botten av grytor, behållare och skålar. Det kommer till nytta när du gör smoothies, puré och shakes. Använder du en stavmixer i en varm gryta kan det till och med vara farligt om den suger sig fast i botten när du försöker att vicka loss den och plötsligt står med varm soppa i hela köket. Det händer inte med en Bamix.

Vi erbjuder också många stavmixrar från Dynamic som inte bara ger dig en verkligt professionell design rent utseendemässigt, men också håller en professionell kvalitet inifrån och ut. Dynamic är en fransk leverantör med över 50 års historia som producent av köksredskap och köksmaskiner i högsta kvalitet.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>