Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Köttkvarnar

En köttkvarn är ett oumbärligt redskap i alla kök, såväl professionella som privata, där det lagas större mängder kött. Oavsett om du behöver en stor köttkvarn för industri eller en mindre kvarn att mala mindre portioner färs med så kan du hitta din nya köttkvarn på den här sidan. Läs mer nederst på sidan.

Köttkvarnar - för proffs och hemmet

Om du jobbar med kött så är investeringen i en köttkvarn självklar, men även privatpersoner kan ha stor nytta av en köttkvarn.

Är du t.ex. typen som gärna köper hem halva kor eller grisar så är en köttkvarn en klok investering för att se till att allt köttet går åt och inget går till spillo. Eller så vill du kanske bara veta exakt vad som ingår i din köttfärs till köttfärssås, hemgjord korv eller råbiff?

Använd köttkvarnen till mer än det klassiska

Det finns faktiskt massor av sätt att använda din köttkvarn på - så länge du rengör den grundligt mellan användningarna. Det är till och med möjligt att mosa bananer eller hacka broccoli med en köttkvarn. Du kan hitta extrautrustning till din köttkvarn hos oss så att du t.ex. kan använda kvarnen till korv och skaldjur.

Ska din köttkvarn vara elektrisk?

Köttkvarnar finns i olika modeller, och vissa har fler funktioner utöver att mala kött. Du kan välja mellan elektriska och gammaldags, manuella köttkvarnar, och de elektriska är naturligtvis snabbare och mer effektiva på att producera malet kött, medan de manuella modellerna kan upplevas som mer behagliga att jobba med eftersom de är tysta och ger en mer kontakt med processen.

Oavsett om du behöver en stor köttkvarn för industri eller en mindre kvarn att mala mindre portioner färs med så kan du hitta din nya köttkvarn på den här sidan. Så överväg vilka dina behov är innan du köper.

Hur mycket extrautrustning behöver du?

Manuella köttkvarnar har oftast inte lika många skivor att välja mellan, och de allra billigaste har ofta bara en enda. Därför är en manuell, gammaldags köttkvarn inte ett givet val när behovet överstiger hobbynivå.

De mer avancerade modellerna har mer extrautrustning, däribland hålskivor i flera storlekar. De kan naturligtvis också mala mycket fortare och effektivare. I typfallet har dessa stora köttkvarnar dessutom en portioneringsfunktion så att du alltid får den önskade portionen malet kött.

Köp bara det du behöver

Det finns elektriska, större maskiner som tack vare deras prestanda är optimala för industriell användning, men som lätt blir dammsamlare i privata kök för att de är för omfattande, tunga och klumpiga för dina behov i hemmet.

Om du inte behöver professionell prestanda och inte har tänkt göra en investering, men vill hitta en köttkvarn som inte gör hål i plånboken så ska du sannolikt välja en manuell köttkvarn.

De manuella modellerna är relativt billiga, och så har de ju den välkomna bonusen att de som inget annat kan försätta dig i en stämning av att stå i farmors eller mormors kök och ha fullt upp med att förbereda en färs till de bästa hemlagade köttbullarna, pannbiffarna eller kanske en köttfärslimpa efter konstens alla regler.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>