Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Våffeljärn

Få andra saker är så somriga som att servera våfflor direkt från järnet ute i solen - eller till inomhusmyset om vädret är på det humöret. På den här sidan kan du välja mellan klassiska våffeljärn, järn till belgiska våfflor och järn till norska krumkakor. Läs mer nederst på sidan.

Våffeljärn - till klassiska och belgiska våfflor - och krumkakor

Om du gillar efterrätter så gillar du säkerligen våfflor. Få andra saker är så somriga som att servera nygräddade våfflor direkt från våffeljärnet ute i trädgården eller på balkongen när solen skiner - eller till inomhusmyset om sommarregnet silar ner på fönsterrutorna.

Släpp kreativiteten loss

Den klassiska dessertvåfflan serveras ofta med bär eller sylt och vispad grädde eller vaniljglass - och det är ju en klassiker för att det är så gott. Man kan dock verkligen variera våfflor genom att tänka lite friare. Inget förhindrar dig från att göra våfflor med precis det du gillar mest till. Det kan till exempel vara chokladglass, plommonkompott och krossade hasselnötter, mascarpone, lemon curd och krokant eller crème fraiche, inlagda päron och rostade mandelflarn och mycket annat.

Våfflor utan allt det söta

Våfflor är dessutom mycket mer än en härlig efterrätt. De är också goda som botten i förrätter eller som tilltugg, då bären och glassen byts ut med allt från crème fraiche, rödlök och kaviar till avokado, kräftstjärtar och aioli - eller vad sägs om en Eggs Benedict på en nygräddad våffla med pocherat ägg och en krämig hollandaise?

På den här sidan hittar du vårt välsorterade urval av våffeljärn - oavsett om du vill göra klassiska våfflor till efterrätt eller kanske en förrätt, de tjockare belgiska våfflorna eller norska krumkakor.

Vad är en krumkaka?

Krumkakor är en norsk uppfinning som även svenskarna fått upp ögonen för. De synnerligen vackra rullarna liknar egentligen mer pannkakor än våfflor, men de tillagas i ett järn med lock som hjälper till att skapa det sirliga mönstret som kännetecknar en krumkaka. Man rullar krumkakan när den är nygräddad och fortfarande mjuk och tillsätter fyllningen precis innan serveringen.

Det är vanligt att använda kardemumma i smeten eftersom krumkakor är en vanlig efterrätt i jultiden. Men annars gäller samma sak här som för vanliga våfflor, att krumkakor kan fyllas med allt från grädde, glass eller mascarpone og olika bär, nötter eller marsipan till exempelvis crème fraiche och skinka, kaviar eller lax.

Vi önskar dig mycket nöje med dina kreationer!

H.W.Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W.Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>