Värmeplattor
Här hittar du våra traditionella värmeplattor och värmeplattor för induktion som gör livet lättare i lång rad situationer. Läs mer nederst på sidan.
Mest Populära
Kogeplade Dobb induktion Horisontalt
69333
 
SEK 5 640,11 / st. inklusive moms
SEK 4 512,09 exklusive moms
Kokplatta med induktion
69132
 
SEK 7 708,84 / st. inklusive moms
SEK 6 167,07 exklusive moms
Kokplatta med induktion
69032
 
SEK 4 135,58 / st. inklusive moms
SEK 3 308,46 exklusive moms
Induktionskogeplade 3,5 KW
412005
 
SEK 5 452,05 / st. inklusive moms
SEK 4 361,64 exklusive moms
Kokplatta med induktion
69033
 
SEK 6 768,51 / st. inklusive moms
SEK 5 414,81 exklusive moms
Kogeplade induktion 3500W Easy34x44x12cm
69362
 
SEK 5 640,11 / st. inklusive moms
SEK 4 512,09 exklusive moms
Kokplatta dobbelt
711011
 
SEK 1 032,49 / st. inklusive moms
SEK 825,99 exklusive moms
Kokplatta enkelt
711010
 
SEK 637,55 / st. inklusive moms
SEK 510,04 exklusive moms
Kogeplade Induktion Ø24 cm 3500 W
9371040
 
SEK 3 742,53 /  inklusive moms
SEK 2 994,02 exklusive moms
Visar 1 till 9 av 9

Fristående värmeplattor - mobila hjälpare till vardag och fest

På den här sidan hittar du praktiska, fristående värmeplattor i traditionell utformning och värmeplattor för induktion.

Se också våra värmehällar och värmelampor >>

Värmeplattor - går in som vikarier för spisen

Fristående värmeplattor kommer till nytta i både små och stora kök där alla de stationära plattorna är upptagna. De är praktiska eftersom de kan tas fram och ställas undan efter behov.

Det är lätt att supplera med en extra värmeplatta när det är svårt att få plats med allt under matlagningen, och plattorna finns både som dubbla och enkla modeller beroende på hur stort behovet är.

Men de fristående värmeplattan kan mer än att vara ett supplement. Speciellt den dubbla plattan kan fungera som en smart lösning i det mer primitiva köket, t.ex. i kolonistugan. Där vill man ofta ha möjligheten att laga mat, men det finns inte tillräcklig plats för ett fullskaligt kök.

Ska det vara en traditionell värmeplatta eller en med induktion?

Om du ska investera i en fristående värmeplatta som ett supplement till existerande utrustning så bör du sannolikt enbart köpa en för induktion om det är det du har i förväg. Har du keramisk spis eller gasspis så är en traditionell värmeplatta oftast ett mindre komplicerat val.

Den traditionella värmeplattan

I den traditionella värmeplattan är värmeelementet inbyggt i plattan som grytor och pannor hettas upp på. Plattan värmer upp grytorna och pannorna långsammare än en induktionsplatta eftersom elementet behöver värmas upp först och sedan ska skicka vidare värmen till en gryta eller panna. Den traditionella värmeplattan har en större elförbrukning jämfört med en för induktion. Men den är billigare i inköp.

Värmeplattor för induktion

Värmeplattor för induktion värmer upp grytor och pannor med hjälp av ett elektromagnetiskt fält. Dina grytor och pannor ska därför ha magnetisk botten för att kunna användas på induktion. Det är inte själva värmeplattan som blir varm, bara grytan eller pannan. Det ger en snabbare uppvärmning och induktionsvärmeplattan är därför också både mer effektiv och billigare i drift. Dessutom är den väldigt rengöringsvänlig.

Om du inte har grytor och pannor som fungerar för induktion så måste du investera i dessa till din nya induktionsvärmeplatta. Om du inte vet om dina grytor och pannor klarar av induktion så kan du testa dem genom att föra en magnet mot grytornas och pannornas bottnar. Om magneten fastnar så kommer de att fungera ihop med induktionsvärmeplattan.

Se också vår utrustning för gas >> 

Se våra grytor och pannor här >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>