Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Pastamaskiner

Den färskaste pastan får du förstås genom göra den själv, från grunden. Kom i gång med ditt pastaäventyr med en av våra pastamaskiner. Här hittar du också ravioliformar med olika motiv. Läs mer nederst på sidan.

Pastamaskiner – den bästa pastan är den du själv gör

Det italienska köket handlar om respekt för det enkla och om råvaror i hög kvalitet. När man använder kvalitetsråvaror så behöver man inte blanda alla möjliga ingredienser eller bombardera maten med en massa kryddor för att få den att smaka. Man visar stolt upp råvarornas naturliga smak som är så god att den kan stå på egna ben. Det gäller i hög grad också för en av Italiens allra största mat-hits, pastan. Det helt grundläggande receptet på pasta heter ett ägg och 100 gram mjöl per person, lite olivolja, en nypa salt och vatten tills man uppnår rätt konsistens.

När receptet är så enkelt är färskheten en parameter som räknas när du vill ta dina pastarätter från det vanliga till det oförglömliga. Och den färskaste pastan får du förstås genom att stå för hela processen själv. På den här sidan hittar du vårt urval av solida pastamaskiner så att du kan komma i gång med ditt pastaäventyr. En pastamaskin är dessutom lysande när du ska kavla ut marsipanlock eller fonandt jämnt och snyggt.

Pastamaskiner som presterar, är lätta att använda och håller länge

Vi tycker att Imperia gör de bästa pastamaskinerna, och att kvaliteten stämmer för priset. Imperia har tillverkat pastamaskiner sedan 1930-talet, och är ett av de ledande märkena inom pastamaskiner. Imperias pastamaskiner övertygar både i fråga om användarvänlighet och kvalitet. Vi erbjuder modeller med vev eller motor och pastamaskiner för professionella.

Med en Imperia SP150 får du en pastamaskin som levererar pasta i särklass - decennium efter decennium. Pastamaskinen levereras med utrustning för lasagneplattor, fettucine och tagliatelle. Om du vill göra andra sorters pasta så finns det även utrustning för det som separat tillbehör.

Ta också en titt på vårt urval av ravioliformar med allt från klassiska modeller till hjärtformar, halvmånar och trekanter.

Är elektriskt bättre än manuellt?

En elektrisk pastamaskin är både lättare och snabbare att använda, men den är förstås också lite dyrare att skaffa. Beroende på hur mycket du kommer att använda din pastamaskin är det kanske ändå värt att investera lite i din maskin. En billig maskin är inte en klok investering om den visar sig vara frustrerande att använda. Då hamnar maskinen lätt som ett museiföremål i ett av köksskåpen.

Använd det mjöl som gör jobbet enklast

I Italien är pasta inte exakt samma sak oavsett vem du frågar - och särskilt inte oavsett var personen du frågar kommer från. Det finns ofta regionala skillnader i recepten som betyder att den ena pastan skiljer sig lite från den andra - utöver formerna förstås.

Det ligger dock relativt fast att mjölet helst ska vara Tipo 00. Det speciella med Tipo 00 är dess höga gluteninnehåll som gör degen elastisk och har hög vattenabsorption. Sikta mjölet för ett optimalt resultat, och använd gärna en köksassistent så får du en bra och elastisk deg som håller utan att brytas när du kör den genom pastamaskinen.

Pastamaskin + vatten = Aldrig

Du bör rengöra din pastamaskin med en torr trasa och en mjuk borste. Det kan verka konstigt, men vatten och diskmedel ska inte komma i närheten av din pastamaskin eftersom du då riskerar att maskinen börjar rosta.

Om maskinen står på en plats där den utsätts för damm så kan du eventuellt blanda lite extra grunddeg då och då och använda den till att rengöra alla delar som pastan kommer i kontakt med inne i maskinen. Kör degen genom maskinen och släng sedan rengöringsdegen innan du använder maskinen till deg du ska göra pasta av.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>