Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Blenders och juicepressar

Det är härligt att ha en blender till tillagning av allt från smoothies till soppor. Är du på utkik efter en juicemaskin så ska du välja mellan en juicepress och en slow juicer. Läs mer nederst på sidan.

Blenders och juicepressar - två oumbärliga maskiner i det moderna köket

De senaste åren har det blivit mycket populärt att göra olika smoothies och juicer hemma. Smoothies är ett lätt sätt att få täckt behovet av vitaminer från både frukt och grönt. Ju fler grönsaker man har med i sina smoothies, desto nyttigare blir de. Och när man gör sin juice själv får man en helt nypressad juice och har total koll på vilka ingredienser som ingår i den uppfriskande drycken.

En blender och en juicepress är inte samma sak

Det råder en del förvirring om skillnaderna på en blender och en juicepress. Men det är faktiskt väldigt enkelt! En juicer, juicepress eller juicemaskin sorterar bort alla de fasta delarna av frukterna och grönsakerna så att du bara får ren saft, medan en blender ger dig en blandning av alla delar av ingredienserna du lägger i maskinen. Det är med andra ord en blender du ska använda till smoothies.

Ska din juice hålla längre i kylen?

Är du på utkik efter en juicemaskin så ska du välja mellan en juicepress och en slow juicer. I en juicepress slungas saften ur frukten med 8000-12000 varv i minuten. Det ger dig färskpressad juice på nolltid. I en slow juicer sker processen med så lite som t.ex. 40, 60 eller 80 RPM, varv per minut.

Den väsentligt lägre hastigheten betyder att juicen inte utsätts för så mycket syre som med en juicepress, och att det inte utvecklas stora mängder skum i processen. Juicen blir mer jämn och vitaminerna bevaras i högre grad, och så kan juicen tåla att stå i kylskåpet i flera dagar.

Välj en blender enligt dina behov

Det är härligt att ha en blender till att puréa ingredienserna vid tillagning av allt från smoothies till soppor. En del blenders kan också användas till att krossa is. Hos oss hittar du blenders i alla prisklasser, beroende på vilken kapacitet du behöver. Vi erbjuder blenders från märken som Vorwerk, Russell Hobbs, Lacor och Hamilton Beach.

Ska maskinen uteslutande användas till att mixa soppa eller smoothies någon gång då och då så är det troligen inte nödvändigt att ha den kraftigaste modellen på marknaden. Med vad den inte har i muskelstyrka ska den kanske ha i storlek så att den kan rymma soppa för hela familjen?!

Om man tänker använda sin blender till att mixa grova grönsaker och isbitar ofta så kan det emellertid vara en bra idé att välja en maskin med stor kraft. Gå efter en modell med minst 1000 watt om blendern ska användas till grövre uppgifter såsom att mixa frysta frukter.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>