Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Slipmaskiner

Med en slipmaskin får du en stor palett av möjligheter - dels kan slipmaskinen skära, slipa och polera knivar, dels kan den även användas till annat än knivar, t.ex. saxar och yxor. Läs mer nederst på sidan.

Slipmaskiner - vassa knivar i köket varje dag

Om du är van vid att stå i köket så vet du också allt om hur mycket det betyder att ha vassa, välslipade knivar. Det är långt ifrån ett nöje att jobba med en trubbig kniv som kräver att du tar i från tårna bara för att dela en tomat. 

Oskarpa knivar kan dessutom leda till olyckor. När du ska lägga mycket kraft på att skära är risken att kniven glider ur handen större. Plötsligt har du fått ett djupt hack i fingret eller något värre. 

Så även om det kan låta ologiskt så är en vass kniv faktiskt viktig för din egen säkerhet. Maten blir dessutom godare när du jobbar med vassa knivar eftersom konsistens och smak bevaras bättre när ingrediensen inte pressas på skärbrädan.

Är en slipmaskin rätt val?

Vi rekommenderar som utgångspunkt att du låter oss slipa dina knivar professionellt på vår slipverkstad som ligger i Köpenhamn, men om du själv är pigg på att lära dig teknikerna så kan du hålla dina knivar vassa med en slipmaskin till vardags. Vi rekommenderar dock att du fortfarande låter slipa dina knivar professionellt ca 1 gång om året.

En slipmaskin för knivar är betydligt mer kraftfull än det skärpstål många ha liggande i kökslådan, så det är viktigt att du sätter dig in i hur du använder din nya slipmaskin innan du börjar använda den. Med en slipmaskin får du en stor palett av möjligheter - dels kan slipmaskinen skära, slipa och polera knivar, dels kan den även användas till annat än knivar, t.ex. saxar och yxor. Allt som har ett blad kan slipas.

Vi erbjuder dessutom många andra produkter för underhållet av dina knivar.

Se även våra slipstenar >>

Se också våra skärpstål >>

Se våra mindre knivslipar >>

Vilken slipmaskin ska du välja?

Bandslipmaskiner, våtslipmaskiner, skivslipare ... Det finns många olika sorters slipmaskiner att välja mellan, och du ska också välja efter din egen erfarenhet med slipmaskiner. En bra tumregel för att hitta en bra slipmaskin i förhållande till din erfarenhet är att undersöka hur kraftig motorn är. Ju kraftigare motor maskinen har, desto mer kontroll ska du kunna slipa med. Bänkslipare rekommenderar vi för mer erfarna användare.

En bandslipare använder band av sandpapper till att slipa kniven. Det är också sandpapper kombinerat med vatten som slipar knivbladet när du använder en våtslipmaskin. Men en våtslipare är oftast mjukare och motorn kör i ett långsammare tempo. En våtslipmaskin är därför en bra nybörjarmaskin. Du kan förstås också använda en skivslipare. Med en skivslipare slipar du på en cirkulär skiva som snurrar runt vilket gör det relativt lätt att slipa och polera dina knivar.

Kontakta oss om du har frågor inför ett köp>>

Kom ihåg tillbehöret till din nya slipmaskin

Kom ihåg att köpa tillbehör till din nya maskin på den här sidan så att du lätt kan byta ut uppslitna slipband m.m. i din maskin. Vi erbjuder både vanliga slipband och slipband för våtslipning. Vi har också filtskivor, diamantskivor (fin eller grov) och poleringsskivor. Sist men inte minst så kan du hitta poleringsmassa som används ihop med poleringsskivor och ger en vacker yta.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>