Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Matberedare och grönsaksstrimlare

Oavsett om du ska strimla, hacka, riva, pulverisera, röra om, mala eller mixa maten så är en matberedare ett genialiskt redskap i köket. Välj en maskin som passar perfekt ihop med dina behov oavsett om du ska använda din nya maskin hemma eller på arbetsplatsen. Läs mer nederst på sidan.

Matberedare och grönsaksstrimlare - perfekta resultat varenda gång

Oavsett om du ska strimla, hacka, riva, pulverisera, röra om, mala eller mixa maten så är en matberedare ett genialiskt redskap i köket. Det lönar sig att tänka lite över vilken maskin som passar bäst i ditt kök och för dina behov, vilken storlek, kapacitet och vilka funktioner maskinen ska ha. Många producenter erbjuder massor av funktioner och tillbehör - såsom visp, blandare, citruspress och allt möjligt annat. Hitta din nya maskin i vårt breda sortiment av matberedare - bland annat från märkena Robot Coupe, Philips och Magimix.

På den här sidan hittar du också våra professionella grönsaksstrimlare som är mer specialdesignade än matberedarna samt et urval mindre strimlare eller hackare för privata.

Du är kanske också intresserad av Russell Hobbs platsbesparande Multi Cooker - ett måste för dig som älskar klok design och vill kunna använda en maskin för många funktioner. Med hela 11 olika funktioner är det bara att tillsätta ingredienserna i maskinen, tända den och sedan luta sig tillbaka medan maskinen t.ex. bakar brödet, kokar soppan eller gör yoghurten åt dig.

Måste du investera i en dyr maskin?

Nej, lite kryptiskt uttryckt så måste du bara köpa en dyrare maskin om du behöver en. En matberedares eller grönsaksstrimlares kraftfullhet och kvalitet är för det mesta det som bestämmer priset, men du kan både få maskiner som kostar några hundralappar och maskiner för flera tusen kronor och det ena kan vara nästan lika bra som det andra. Det beror helt enkelt på vilka behov du har.

Är ditt behov först och främst en maskin som kan hjälpa dig uppnå snabba och snygga resultat när du då och då strimlar grönsaker så kan du nöja dig med en svagare och billigare maskin. Har du däremot ambitioner om regelbunden användning - och även vill kunna använda en matberedare till råvaror som färs och ost så ska du överväga att lägga lite mer på en kraftfull kvalitetsmaskin.

OBS! Kvaliteten och maskinens kraftfullhet har också betydelse i förhållande till varandra. En kraftig motor i en maskin i dålig kvalitet kommer sannolika att resultera i knäckt plast i de kopplingar där motorkraften omvandlas till maskinfunktioner.

Välj rätt storlek på din nya matberedare

En tumregel säger att en behållarstorlek på 2,6 liter räcker för tre personer medan en 3-liters räcker för en familj på fyra personer. 3,6 liter är passande för två vuxna och tre barn. Och det är verkligen bra att ha en maskin i den rätta storleken. En för stor maskin kommer inte att kunna få tag i ingredienserna till små portioner, och det är lika irriterande att behöva använda maskinen i omgångar om den är för liten.

Även om du väljer en liten modell så är en matberedare en stor maskin. Därför bör du också ha ditt kök i åtanke innan du köper ny utrustning. Det är väldigt ofta ett samband mellan hur tillgänglig en maskin är och hur ofta den blir använd.

Mät gärna och ställ dig själv frågorna: Får matberedaren plats i ett av dina skåp, och var finns det plats på köksbänken? Finns det tillräcklig plats i höjden så att du har tillgång till maskinen under skåp eller hyllor, eller ska du ha en lägre modell? Kan extrautrustningen förvaras på ett sätt så att den inte tar för mycket plats?

Fundera också över hur lätta matberedaren och tillbehören är att rengöra. Det kan vara smart att många av delarna tål maskindisk, för en krånglig maskin blir också ofta stående i skåpet.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>