Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Bakplåtar och ugnsgaller

Det är en fräsch upplevelse att laga mat och baka bröd på helt rena bakplåtar och ugnsgaller. Läs mer nederst på sidan.

Nya bakplåtar och galler fräschar upp

Om dina nuvarande bakplåtar har blivit slitna, skeva eller det sitter fast matrester på dem som du gett upp att få bort så är det dags att byta ut dem. Det känns fräscht att laga mat och baka bröd på helt rena bakplåtar och ugnsgaller. En bakplåt kan hålla sig som ny i många år om du tar hand om den och kommer ihåg att rengöra den med jämna mellanrum. Använd också bakplåtspapper eller en bakmatta för att skydda bakplåten mot matrester som kan brännas fast i plåten.

Så här väljer du dina nya bakplåtar

Först och främst är det naturligtvis viktigt att dina nya bakplåtar passar ihop med din ugn. Alla ugnar är inte likadana. Undersök därför vilka mått din ugn, eller dina gamla plåtar, har innan du beställer. Överväg sedan vilket material dina nya bakplåtar ska vara gjorda av.

Ska bakplåten vara klassisk, av silikon eller med non-stick?

Du kan välja mellan helt klassiska bakplåtar av aluminium eller rostfritt stål och mer moderna modeller av silikon eller med non-stick-beläggning. Med en bakplåt av silikon eller med non-stick-beläggning kan du vara säker på att maten eller bakverket inte fastnar på bakplåten samtidigt som det är otroligt lätt att göra plåten. Vi rekommenderar rengöring med vanliga skursvampar, inte stålsvampar, för dessa plåtar. Använd ett rengöringsmedel särskilt avsett för ugnen för att vara säker på resultatet.

Ska din nya bakplåt ha hål?

När en bakplåt har perforerad botten så cirkulerar luften bättre inne i ugnen och det underlättar avdunstningen från råvaror och bakverk. Det leder till jämnare temperaturer under ugnsstekning och gräddning och ger t.ex. en frasigare skorpa på hembakat bröd.

Behöver du ett nytt ugnsgaller?

Överväg i så fall vilken slags galler som kommer att fungera bäst i ditt kök. Vi har vanliga, platta ugnsgaller och avsvalningsgaller som du kan ställa på diskbänken eller spisen när bakverket eller maten ska svalna.

Man kan alltid bli bättre i köket

Om du är gillar att baka och laga mat så äger du nog den primära utrustningen - och om du saknar något så har du kommit till rätt ställe.  

Vi på H.W.Larsen ser fram emot att leverera varorna snabbt så att du kan komma igång med ditt matäventyr. När du handlar hos oss kan du vara säker på att få utrustning i hög kvalitet. Vi ser det som en av våra förnämligaste uppgifter att erbjuda det bästa sortimentet så att du blir nöjd med ditt köp.

Vi önskar dig lycka till med dina kreationer i köket!

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>