Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Ugnar

En kvalitetsugn är bland de bästa investeringarna till det professionella köket - en investering som dessutom är ett ekonomiskt val på sikt. Ta en titt på våra konvektionsugnar, ångungnar, kombiugnar, koleldade ugnar och pizzaugnar. Filtrera efter produkttyp för att enbart se den eller de produkter ni är intresserade av.

Ugnar - för restauranger, storkök och alla andra som vill laga den bästa maten

På dessa sidor ligger vårt stora urval ugnar för industrikök och restauranger. Ge er in bland konvektionsugnar, ångungnar, kombiugnar, koleldade ugnar och pizzaugnar. Vi hjälper naturligtvis gärna till att hitta den professionella ugn som passar era behov.

En högpresterande ugn är en klok investering

Ugnar är utan tvekan bland den viktigaste utrustningen i det professionella köket. Detta är inte rätt ställe att snåla - för en ugn ska ju leverera varje dag, många timmar om dagen. En kvalitetsugn är därför bland de bästa investeringarna till det professionella köket. Det kommer dessutom att bli ett ekonomiskt val på sikt eftersom behovet av underhåll blir lägre och förbrukningen är mindre när ni väljer en kvalitetsugn.

Vi har noga valt ut de bästa industriugnarna från ledande producenter, t.ex. de kvalitetsmedvetna Zanussi och Distform. Om ni är på utkik efter en ny pizzaugn erbjuder vi olika storlekar och modeller från Zanussi, Effeuno och Montana beroende på hur många pizzor ni vill kunna grädda samtidigt samt om ugnen ska vara elektrisk eller ni ska värma upp den med ved för ett mer autentiskt resultat.

Vilka funktioner ska er nya ugn kunna utföra?

Ugnar med varmluft

En konvektionsugn är en ugn som använder varmluft till att tillaga maten snabbare på lägre temperaturer än en traditionell ugn. Namnet kommer från en av de tre sorternas värmetransport, konvektion. Konvektion betyder att värme transporteras runt i ugnen i strömmar med hjälp av fläktar.

En konvektionsugn kan användas till allt som en traditionell ugn kan grädda - bara mer effektivt.

Ugnar med ångfunktion

Ångugnar börjar äntligen hitta in i de privata hemmen, men i de professionella köken har ångugnar haft en fast plats i många år och inte utan goda skäl. En ångugn är förträfflig på att bevara matens näringsinnehåll, smak och form eftersom tillagningen är mer skonsam och sker på lägre temperaturer.

Det är med andra ord svårt att göra torr och trist mat i en ångugn vilket gör den synnerligen lämplig för t.ex. fiskrätter och ångade grönsaker. Grönsaker som tillagas i en ångugn kan innehålla så mycket som 50 % fler vitaminer än kokta grönsaker.

Ugnar som kombinerar ånga och varmluft

Den enda nackdelen med en ångugn är att den inte kan steka era rätter. Kanske är en kombiugn istället rätt val för er? Med en kombiugn får ni det bästa av både en ångugn och en varmluftsugn. Dessutom kan en kombiugn kombinera konvektion och ånga. Det ger maten en härlig saftighet inuti och en krispig yta. En kombiugn är lämplig för kött, fågel och bröd.

En kombiugn är förstås också en väldig smart lösning om ni behöver spara plats. Då kan allt klaras av i samma ugn. Vi har kombiugnar i flera olika prisklasser.

Ugnar som eldas med kol

Med en av våra koleldade ugnar från Mibrasa får ni både en ugn och en grill som värms upp av kol för att ge maten en rökig smak.

Mibrasas koleldade ugnar används av Michelin-restauranger i hela världen tack vare deras skyhöga kvalitet och stora användbarhet. Om ni vill ha den autentiska smaken av tillagning över öppen eld kombinerad med alla de bekvämligheter som kännetecknar det moderna köket så kommer ni att älska er nya Mibrasaugn. Med denna ugn får ni en särdeles hållbar ugn för tillagning av allt från kött och fisk till grönsaker och bröd. Genom att öppna eller stänga ugnens ventil bestämmer ni hur kraftig röksmaken ska vara i era grillade hamburgare, pizzor, grillade ostron eller vad ni nu hittar på.

Har ni frågor om ert köp?

Om ni har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är ni välkomna att kontakta oss med era frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter klara att besvara alla frågor och ge den rådgivning ni behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om ni skulle ha oturen att den vara ni köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har er rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter ni hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord både för privatkunder och proffs. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan ni skicka in era knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>