Vattenbad
När maten ska hållas varm på ett försiktigt sätt, som t.ex. vid servering för större sällskap eller på bufféer är vattenbadet den pålitligaste metoden. Med ett vattenbad värms maten indirekt vilket gör vattenbad till den självklara metoden vid tillagning och varmhållning av t.ex. sås och gryträtter, både inne i köket och på bufféer.
Mest Populära
Bain-Marie Drop-In 790x720x302 CS
Spara 60%
MKD74950050
Före SEK 46 902,88
SEK 18 761,15 / st. inklusive moms
SEK 15 008,92 exklusive moms
Bain-Marie 1/1 GN 150 mm 1500 W
Larsen Pris
MBM3
 
SEK 7 113,33 / st. inklusive moms
SEK 5 690,66 exklusive moms
Vandbad til el 800 mm 700
Larsen Pris
Z372097
 
SEK 29 975,43 / st. inklusive moms
SEK 23 980,34 exklusive moms
Vattenbad
Larsen Pris
Z392124
 
SEK 27 128,21 / st. inklusive moms
SEK 21 702,57 exklusive moms
Vattenbad
Larsen Pris
Z392125
 
SEK 39 521,16 / st. inklusive moms
SEK 31 616,93 exklusive moms
Vattenbad
Larsen Pris
Z392110
 
SEK 41 865,36 / st. inklusive moms
SEK 33 492,29 exklusive moms
Bain-Marie Vattenbad
MBM2
 
SEK 7 488,70 / st. inklusive moms
SEK 5 990,96 exklusive moms
Bain-Marie
69036
 
SEK 4 483,84 / st. inklusive moms
SEK 3 587,07 exklusive moms
Visar 1 till 8 av 8

Vattenbad - håll temperaturen utan besvär

När maten inte får bilda skinn eller få en brynt yta - eller om maten lätt bränns vid utan omrörning - är vattenbadet en av de mest pålitliga metoderna till att hålla maten varm eftersom temperaturen hålls under kokpunkten. Lika självklart är det att använda vattenbad i arbetet med matvaror som inte kan smältas över direkt värme. Klassiska exempel på mat som smälts eller tillagas i vattenbad är choklad, ost, bearnaise- och hollandaisesås.

Det är lugnt

När man driver en restaurang, matsal eller annan verksamhet som tillagar stora mängder mat varje dag är en av förutsättningarna för att allt klaffar att man har koll på tempereringen. Alla vet t.ex. att det är en no-go att börja servera för en del av ett sällskap och sedan låta den andra delen av sällskapet vänta mer än några minuter på sin mat. Eller ännu värre att servera t.ex. sås som har blivit kall för de sista gästerna i sällskapet.

Ett vattenbad kommer in i bilden när maten ska värmas upp försiktigt och långsamt, och inte får koka, eller när maten bara ska hållas varm på ett försiktigt sätt, som t.ex. vid servering för större sällskap eller på bufféer. Med ett vattenbad värms maten indirekt vilket gör vattenbad till den självklara metoden vid tillagning och varmhållning av t.ex. sås och gryträtter, både inne i köket och på bufféer.

På den här sidan hittar ni vårt urval av vattenbad för el eller gas, t.ex. från Zanussis EVO-serie. Sortimentet är tänkt för professionell användning - med produkter som tål daglig användning i många år framöver. Det ska dessutom både vara lätt att använda och rengöra utrustningen.

Letade ni efter vattenbad för Sous Vide? Hitta vår Sous Vide-utrustning här >>

Har ni frågor om ert köp?

Om ni har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är ni välkomna att kontakta oss med era frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter klara att besvara alla frågor och ge den rådgivning ni behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om ni skulle ha oturen att den vara ni köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har er rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter ni hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord både för privatkunder och proffs. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan ni skicka in era knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>