Stekpannor
Vi har stekpannor till alla olika typer av spisar och hällar - samt pannor som fungerar till dem alla. Läs mer om stekpannor nederst på denna sida.
Mest Populära
Classe Chef stekpanna, Ø28 cm
665128
 
SEK 640,51 / st. inklusive moms
SEK 512,41 exklusive moms
Classe Chef stekpanna, Ø32 cm
665132
 
SEK 791,66 / st. inklusive moms
SEK 633,33 exklusive moms
Classe Chef stekpanna, Ø24 cm
665124
 
SEK 564,94 / st. inklusive moms
SEK 451,95 exklusive moms
Elite Ceramic stekpanna med keramikbeläggning
665228
 
SEK 1 320,70 / st. inklusive moms
SEK 1 056,56 exklusive moms
Pande 32 cm Støbejern
Larsen Pris
34375
 
SEK 451,95 / st. inklusive moms
SEK 361,56 exklusive moms
Pande 28 cm Endeavour PFAS Fri
4082
 
SEK 905,41 / st. inklusive moms
SEK 724,33 exklusive moms
Classe Chef stekpanna, Ø20 cm
665120
 
SEK 470,46 / st. inklusive moms
SEK 376,37 exklusive moms
Classe Chef stekpanna, Ø40 cm
665140
 
SEK 1 207,34 / st. inklusive moms
SEK 965,87 exklusive moms
Pande Ø 28 cm H: 5 cm Jern
Spara 25%
LB63628
Före SEK 999,50
SEK 754,25 / st. inklusive moms
SEK 603,40 exklusive moms
Tricapa Plus Panna till induktion
Spara 28%
21728
Före SEK 734,99
SEK 527,53 / st. inklusive moms
SEK 422,02 exklusive moms
Pande jern 26 cm sort håndtag t/induktio
588226
 
SEK 243,74 / st. inklusive moms
SEK 194,99 exklusive moms
Pande Non-stick 32 cm Induktion Teide
895732
 
SEK 659,40 / st. inklusive moms
SEK 527,52 exklusive moms
Stekpanna Lodge Ø32 cm
Larsen Pris
86104
 
SEK 875,18 / st. inklusive moms
SEK 700,14 exklusive moms
Pande Ø25 cm Støbejern
Larsen Pris
31879
 
SEK 376,38 / st. inklusive moms
SEK 301,10 exklusive moms
Pande Jern 24 cm sort håndtag t/induktio
588224
 
SEK 205,95 / st. inklusive moms
SEK 164,76 exklusive moms
Pande RF 28 cm Fuji
851728
 
SEK 602,73 / st. inklusive moms
SEK 482,18 exklusive moms
Classe Chef stekpanna, Ø36 cm
665136
 
SEK 1 037,29 / st. inklusive moms
SEK 829,83 exklusive moms
Pande 24 cm Endeavour PFAS Fri
4081
 
SEK 754,25 / st. inklusive moms
SEK 603,40 exklusive moms
Grillplade 21x33 cm vendbar Støbejern
Larsen Pris
32333
 
SEK 482,18 / st. inklusive moms
SEK 385,74 exklusive moms
Elite Ceramic stekpanna med keramikbeläggning
665224
 
SEK 1 226,23 / st. inklusive moms
SEK 980,98 exklusive moms
Elite Ceramic stekpanna med keramikbeläggning
665232
 
SEK 1 566,33 / st. inklusive moms
SEK 1 253,06 exklusive moms
Pande Non-stick 28 cm Induktion Teide
895628
 
SEK 564,94 / st. inklusive moms
SEK 451,95 exklusive moms
Pande Jern 20 cm sort håndtag t/induktio
588220
 
SEK 168,16 / st. inklusive moms
SEK 134,53 exklusive moms
Grillplade 47x25 cm vendbar Støbejern
Larsen Pris
34160
 
SEK 587,99 / st. inklusive moms
SEK 470,39 exklusive moms
Pande Non-stick 24 cm Induktion Teide
895524
 
SEK 470,46 / st. inklusive moms
SEK 376,37 exklusive moms
Elite Chef stekpanna för induktion
678528
 
SEK 1 415,18 / st. inklusive moms
SEK 1 132,14 exklusive moms
Pande Ø 32 cm H: 5,3 cm Jern
Spara 26%
LB63632
Före SEK 1 226,23
SEK 905,41 / st. inklusive moms
SEK 724,33 exklusive moms
Pande Jern 22 cm sort håndtag t/induktio
588222
 
SEK 187,05 / st. inklusive moms
SEK 149,64 exklusive moms
Pandekagepande Jern Ø 26 cm Mineral B
Larsen Pris Nyhet
561526
 
SEK 633,34 / st. inklusive moms
SEK 506,67 exklusive moms
Pandekagepande Jern Ø 30 cm Mineral B
Larsen Pris Nyhet
561530
 
SEK 693,79 / st. inklusive moms
SEK 555,03 exklusive moms
Stegeplade grill Jern 38x26 cm Mineral B
Larsen Pris Nyhet
564002
 
SEK 1 343,75 / st. inklusive moms
SEK 1 075,00 exklusive moms
Stegeplade Jern 38x26 cm Mineral B
Larsen Pris Nyhet
564001
 
SEK 1 237,94 / st. inklusive moms
SEK 990,35 exklusive moms
Pande Jern Ø 14 cm Mineral B
Larsen Pris Nyhet
561214
 
SEK 376,38 / st. inklusive moms
SEK 301,10 exklusive moms
Støbejerns pande Oval 0,5 ltr. LODGE
Larsen Pris
86250
 
SEK 724,03 / st. inklusive moms
SEK 579,22 exklusive moms
Pande støbejern Ø12 Grå
25841
 
SEK 300,41 / st. inklusive moms
SEK 240,33 exklusive moms
Grillpanna
503332
 
SEK 867,24 / st. inklusive moms
SEK 693,79 exklusive moms
Ticapa Plus Panna
Spara 30%
21718
Före SEK 432,68
SEK 300,80 / st. inklusive moms
SEK 240,64 exklusive moms
Grillpanna
503321
 
SEK 564,94 / st. inklusive moms
SEK 451,95 exklusive moms
Grillpanna Lodge Ø27 cm
Larsen Pris
86105
 
SEK 648,45 / st. inklusive moms
SEK 518,76 exklusive moms
Støbejernspande dyb Ø30 cm LODGE
Larsen Pris
86161
 
SEK 1 253,06 / st. inklusive moms
SEK 1 002,45 exklusive moms

Stekpannor - vilken är perfekt för dig?

Eftersom stekpannor används till allt ifrån att steka kött och fräsa grönsaker till att göra pannkakor och omeletter är det ganska många krav en bra stekpanna ska leva upp till. Den ska vara enkel att använda, kunna användas till den mat just du vill laga och så ska maten inte lätt brännas vid. Dessutom så gör det förstås ingenting om det är lätt att diska pannan.

Vilken stekpanna ska du då välja? Bli klokare på för- och nackdelar hos de olika typerna av stekpannor här.

Stekpanna av kolstål

En stekpanna av kolstål är väldigt bra att steka kött, fisk, omeletter och pannkakor på och ger maten en snygg yta eller skorpa. Dessutom är kolstålspannan magnetisk och fungerar på alla spisar och hällar, inklusive induktion.

Pannan ska före första användningen stekas in så att den får en naturlig non-stick-beläggning. Kolstålet tål liksom som gjutjärn därför varken diskmedel eller maskindisk. 

Så här steker du in stekpannan:

  1. Lägg pannan i blöt i varmt kranvatten (det varmaste möjliga, dock inte kokande).
  2. Skura med skurnylon tills det översta lagret är borta (det krävs ganska mycket jobb).
  3. Torka av pannan och ställ den på spisen.
  4. Skala en potatis och tillsätt olja, salt och potatisskal i pannan. Låt steka på hög värme tills potatisskalet blivit gyllene (ca 15 min.).
  5. Låt pannan svalna lite och diska den sedan med varmt vatten och en borste.
  6. Ställ tillbaka stekpanna på plattan på medelvärme och tillsätt några droppar olja. Låt stå i ca 10 min.
  7. Torka av pannan lätt med papper och låt den svalna helt.
  8. Stekpannan är nu redo att användas. Se till att smörja in pannan med neutral olja då och då.

Non-stick-pannor

Den traditionella non-stick-pannan

Den traditionella non-stick-pannan har en beläggning av antingen anodiserat aluminium eller teflon-material som motverkar att maten bränns vid. Den är därför väldigt lätt att rengöra och är ett givet val i kök som prioriterar att det ska vara lätt och praktiskt. Den här sortens stekpanna tål inte metallredskap. På plussidan kan du använda pannan nästan helt utan fett.

Den keramiska non-stick-pannan

Stekpannor med keramisk non-stick-beläggning skiljer sig från pannor med t.ex. teflonbeläggning. Skillnaden på den keramiska stekpannan och stekpannor med t.ex. teflonbeläggning är att den keramiska stekpannan uteslutande har en keramisk beläggning. Beläggningen är mycket hård och keramiska stekpannor tål därför i högre grad än de traditionella non-stick-pannorna att du använder metallredskap. Det rekommenderas dock ändå att man använder mildare redskap t.ex. av trä och plast, för att ge pannan längsta möjliga livstid.

Det gäller för både den traditionella non-stick-pannan och den nyare sorten med keramisk beläggning att de bara får diskas med vatten, diskmedel och vanliga rengöringssvampar, inte med stålull. Pannorna får först diskas när de har svalnat - kallt vatten på en varm panna kan göra pannan ojämn.

Båda sorters stekpannor klarar av diskmaskin, så länge handtaget är av rostfritt stål, i av t.ex. trä. Längsta möjliga livstid får stekpannorna dock om man diskar dem för hand.

Stekpannor i gjutjärn

Gjutjärnspannan är verkligen en klassiker. Gjutjärn är ett tungt material som det tar lite tid att värma upp, men när det väl hettats upp så håller det sig varmt länge. En stekpanna av gjutjärn ger t.ex. kött en mycket fin yta.

Gjutjärnspannan ska hanteras lite annorlunda än många andra stekpannor. Den får inte diskas med diskmedel eller skuras med svamp - det kan skada järnets yta. Därför ska en stekpanna av gjutjärn bara diskas med varmt vatten och en diskborste. Innan du använder stekpannan första gången ska den behandlas med olja och gärna ställas in i ugnen så att oljan tränger in ordentligt i ytan. Kom bara ihåg att även ett handtag av gjutjärn blir varmt.

Grillpannor

Det speciella med tillagning på en grillpanna är att köttet eller grönsaken som steks på den får de karaktäristiska strecken som råvaran också skulle få på en grill. Det betyder att man alltid kan återskapa det snygga, rustika grill-uttrycket - även när det inte är grillväder.

Grillpannan tillverkas ofta i gjutjärn och ska därför rengöras och behandlas på samma sätt som alla andra gjutjärnspannor. 

Hitta våra grillpannor som även tål grill här >>

Vår guide till den perfekta biffen

  1. Välj rätt stekpanna. En stekpanna av gjutjärn eller en grillpanna ger mycket jämn värme och en fin yta.
  2. Hetta upp pannan ordentligt.
  3. Salta köttet med ett gott salt.
  4. Tillsätt lite fett i pannan, låt det bli riktigt varmt och lägg sedan på biffen. Den ska brynas på båda sidor på hög värme i ca 1 min.
  5. Sänk värmen och stek vidare i några minuter på varje sida - beroende på hur tjock köttbiten är och hur du vill att den ska vara stekt. Om du vill vara 100 % säker på att din biff blir stekt rätt så använd en termometer under stekningen. Vill du ha en röd biff så ska köttets innertemperatur vara 52-53 grader, vill du ha en rosa så är det 55-56 grader som gäller och vill du ha den helt genomstekt så ska termometern visa ca 60 grader.
  6. Låt biffen vila utan att täcka över den i ca 5 min. före servering.

Måtten på våra stekpannor har alltid tagits utifrån pannans botten om inget annat anges.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>