Glas
Upptäck vårt sortiment av vattenglas, ölglas och vinglas samt glas till champagne, drinkar och shots. Det är härligt att dricka ur glas man tycker är vackra och som passar ihop med sitt innehåll. Visste du att formen på ett glas kan ha betydelse för hur olika drycker smakar och kommer till sin rätt? Läs mer nederst på sidan.

Glas - en värld av finurliga former

På de här sidorna hittar du våra vattenglas, ölglas och vinglas samt glas till champagne, drinkar och shots. Det är förstås fritt fram att välja precis de glas du själv tycker är de bästa för det du ska dricka, men visste du att formen på ett glas kan ha betydelse för hur olika drycker smakar och kommer till sin rätt? Nedan berättar vi lite om vad du kan tänka på när du väljer nya vin-, champagne- och ölglas.

Gå direkt till vattenglas >>

Gå direkt till drinkglas >>

Gå direkt till shotglas >>

Se också våra portionsglas >>

Därför har vinglaset fått sin form

Du vet nog att vinglas är utformade med en stjälk för att du ska hålla glaset i stjälken. Det ska man för att undgå att vinet värms upp av handen medan man dricker det. En annan fördel är att din upplevelse av vinet blir renare när doft från t.ex. parfym och tvål hålls på lite avstånd från vinets doft. Det är the basics. Men även vinglasets kupa är avgörande för vilken vinupplevelse du får. Det är både kupans form och storlek samt själva öppningens storlek som har betydelse för hur vinet kommer till uttryck.

De flesta rödvinsglas smalnar av överst för att hjälpa till att koncentrera aromämnena. På det sättet är det lättare att uppfånga dem när man luktar på vinet i glaset - och vinets doft är också en stor del av smakupplevelsen när man dricker vinet. Minst lika avgörande är det att öppningens storlek bestämmer på vilken del av tungan vinet landar. Ett glas med en smal öppning framhäver sötma medan en bred öppning framhäver vinets syra.

Om man vill ta det säkra före det osäkra kan man köpa vinglas som är specialdesignade för ens favoritdruva. Då vet man att glaset är utformat för att få ut det bästa av vinet.

Under vinglas hittar du också våra mindre glas på fot, våra portvinsglas. Glasen fungerar lika bra för sherry, madeira och likör som för portvin.

Se våra vinglas och läs mer här >>

Dekantera mera

Vi har också ett stort urval av karaffer för dekantering av vin. När du använder en karaff så utsätts vinet för syre vilket låter smaken öppna sig enligt grundprincipen ju bredare botten, desto mer kontakt mellan syre och vin. Kom ihåg att hälla vinet i karaffen minst tre kvart innan servering för bästa resultat.

Se våra karaffer här >>

Se också våra dekanteringsproppar och droppkorkar här >> 

Skillnaden på ett klassiskt och ett modernt champagneglas

Det mest klassiska champagneglaset är coupeglaset. Det är svårt att överträffa coupeglasets elegans med den breda, låga kupan på stjälk, och om man tycker att det visuella uttrycket är viktigt så faller valet lätt på ett coupeglas. Men glaset har ett minus. Champagnens bubblor och doft går fort förlorade i det mycket öppna coupeglaset, oftast innan man hunnit tömma glaset. Däremot är coupeglas utmärkta för många drinkar som Daiquiris.

Champagnens karaktär överlever mycket bättre när man häller upp champagnen i ett högt, smalt glas som smalnar av lite mot toppen. Vi erbjuder båda sorters glas med en övervikt av de höga champagneglasen.

Se våra champagneglas och läs mer här >>

Se även våra champagneskålar och vinkylare här >>

Ett ölglas är inte bara ett ölglas

Även när det gäller öl så gäller det att glasets form har betydelse för smakupplevelsen, och även om du inte är finsmakare så kan det vara kul att veta vilka glas som passar bäst för dina favoritsorter.

Läs mer och se våra ölglas här >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>