Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Drinkglas

Det gör en stor skillnad för upplevelsen om en drink eller cocktail serveras i ett klassiskt cocktailglas, ett highballglas eller en kopparbägare. Läs om våra olika drinkglas och se exempel på vilka drinkar de används till nederst på sidan.

Drinkglas - duka upp för alla världens drinkar och cocktails

Det är stor skillnad på hur en drink eller cocktail smakar om den blandas på ögonmått eller på recept. Vill man lära sig att blanda cocktails som proffsen så krävs det en hel del utrustning och övning innan man blir en mästare på hantverket. Det gör också en stor skillnad för upplevelsen om drinken serveras i det ena eller andra glaset. Läs om våra olika drinkglas och se exempel på vilka drinkar de används till här.

Lowballglas

Lowballglas är små, raka glas som är lämpliga för whisky och andra drinkar som avnjuts utan andra ingredienser och för cocktails som innehåller få ingredienser. Negroni, Black och White Russians och Old Fashioned är alla exempel på drinkar som med fördel kan serveras i ett lowballglas. Glaset har plats åt många isbitar, och den stora öppningen gör det lätt att uppfånga alla smaker i drinken.

Highballglas

När det gäller drinkar och cocktails som Gin Tonic, Tom Collins, Bloody Mary och Mojito ska man istället välja den höga versionen av lowballglaset. Även highballglaset ger mycket plats åt isbitar, det är dessutom designat till att kunna rymma mycket bubblor, i stil med höga champagneglas. Därför är highballglaset perfekt för drinkar som innehåller kolsyrade drycker som läsk och tonic. Det är dessutom lätt att röra ihop drinkar direkt i ett högt highballglas.

Cocktailglas

Ett klassiskt cocktailglas är väldigt öppet, antingen trekantigt eller avrundat, och har en ganska hög stjälk på fot. Formen har syftet att frigöra så mycket arom som möjligt och hålla drinken kall så länge som möjligt eftersom drinkar i ett klassiskt cocktailglas oftast inte serveras med isbitar. Det är drinkar som t.ex. Cosmopolitan, Manhattan, Brandy Alexander och olika Martinidrinkar. Drinkarna är ofta skakade eller rörda ihop med is, men isen sorteras bort inför servering.

Tumblerglas till whisky med mera

Ett lågt tumblerglas är perfekt för ren whisky on eller off the rocks. Glaset har en tjock botten och är lätt avrundat så att det ligger bra i handen. Ett whiskytumblerglas lämpar sig förutom för whisky även för olika "sour"-drinkar och för Black Russians.

Cognacglas

Ett typiskt cognacglas har en väldigt bred, avrundad kupa, som smalnar av mot kanten. Ett cognacglas ska till skillnad från vinglas hållas runt själva kupan. Den breda ytan som cognacen får i glaset hjälper till med att skicka upp dofterna genom glaset medan den smala öppningen koncentrerar dofterna till en mindre yta. Utöver cognac är ett cognacglas också lämpligt för whisky, brandy och bourbon.

Kopparbägare

Kopparbägare är traditionellt kända för att användas till drinken Moscow Mule. De kan med fördel också användas till en lång rad andra drinkar som t.ex. Margarita, Dark N Stormy och Cuba Libre. Kopparmaterialet är synnerligen effektivt på att hålla drinken kall, och många anser också att koppar framhäver ingredienser som ingefära och lime.

Hos oss kan du hitta den utrustningen du behöver för både hemmabaren och den professionella baren. 

Se våra cocktailredskap här >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>