Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Vinglas

Vita viner är lättare än röda och har därför inte behov av lika mycket plats i glaset för att komma till sin rätt. Ett rödvinsglas är ofta större och rundare än ett glas för vitt vin, men alla rödvinsglas är inte likadana. Läs mer nederst på sidan.

Vinglas för alla sorters vin

På den här sidan har vi samlat våra glas för röda och vita viner. Hitta de glas som passar bäst för dina favoritvin och låt de glada dagarna börja.

Ett förfriskande glas till vitt vin med mera

Vita viner är lättare än röda och har därför inte behov av lika mycket plats i glaset för att komma till sin rätt. Det är därför som vitvinsglas är smalare och inte lika stängda som rödvinsglas.

Smala vitvinsglas passar som utgångspunkt för friska, unga vita viner samt rosévin. Mer kraftiga och mogna vita viner passar ofta bättre i ett rödvinsglas.

Du kan med fördel också servera champagne i vitvinsglas. Många kännare anser faktiskt att vitvinsglas är det bästa sättet att servera champagne på. Smaken öppnar sig mer i ett vitvinsglas än i ett mycket smalt champagneglas, medan bubblorna bevaras bättre än i ett mycket öppet coupeglas.

Även om man i brist på dessertvinglas ofta kan använda vitvinsglas så känns det mer läckert att ha särskilda glas för dessertvin. I ett enkelt och elegant portvinsglas kan du servera allt från portvin och sherry till likör i många avskuggningar. Hitta också dessa glas på den här sidan.

Glas som bjuder upp rödvinet till dans

Rödvinets kraftiga karaktär behöver plats om smaken riktigt ska komma i spel. Ett rödvinsglas är därför ofta större och rundare än ett glas för vitt vin. Rödvinsglaset har också en lätt sluten öppning till skillnad från vitvinsglaset.

En viktig faktor när det gäller rödvin är doftintrycken. Din näsa ska faktiskt kunna komma ner lite i glaset så att du kan uppleva alla dofter när du dricker vinet. Även därför krävs det en viss volym så att alla näsor kan vara med i leken.

Skillnaden på Bordeaux-, Bourgogne- och Cabernetglas

Bordeauxglaset är det högsta av alla rödvinsglas. Det är ett bra standardglas för rödvin med en relativt bred kupa som smalnar av en aning vid kanten. Glaset passar för kraftiga rödvin med högt tannininnehåll som t.ex. Merlot, Syrah och Cabernet Sauvignon och såklart Bordeaux-vin. Bordeauxglaset kan också funger för lättare röda viner.

Rödvin med mycket syra är inte så lämpliga för Bordeauxglas. De har bättre villkår i ett bourgogneglas som tar hänsyn till dessa viners komplexitet. Det gäller blandt annat Sangiovese-, Beaujolais- och Pinot Noir-viner samt förstås Bourgognevin. Bourgogneglaset har en bredare kupa än Bordeauxglaset och är mer stängt. Den smalare öppningen betyder att vinet landar på mitten av tungan där sinnet för sötma är det första som träffas.

Cabernetglaset är naturligtvis optimalt för Cabernet Sauvignon och många andra viner som också passar för Bordeauxglas. Glaset är en variation över Bordeauxglaset och de båda glasen liknar varandra på de flesta punkterna även om Cabernetglaset är knappt så högt. Den viktiga skillnaden ligger i Cabernetglasets smalare öppning som hjälper till att bevara vinets komplexitet och begränsa luftningen. Öppningen hjälper också till att bevara tanninernas skarphet, och Cabernetglaset är perfekt för dig som älskar en torr Cabernet eller annat torrt, kraftigt rödvin. När man serverar vin i ett Cabernetglas så är det viktigt att man bara häller upp till kupans bredaste del för att inte förminska den optimala smakupplevelsen.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>