Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Champagneglas

Hitta dina nya champagneglas i klassisk eller modern stil på den här sidan. När det gäller det visuella uttrycket är det få glas som är mer eleganta än ett klassiskt coupeglas. Med ett modernt flöjtglas bevarar du dock champagnens bubblor bättre. Läs mer nederst på sidan.

Champagneglas i klassisk och modern tappning

På den här sidan kan du välja mellan eleganta champagneglas i modern flöjt- eller klassisk coupemodell. Det klassiska coupeglaset med den breda, låga kupan på stjälk ska enligt ryktet vara format som det är för att efterlikna Marie Antoinettes bröst. Om det är sant eller ej ska vi inte lägga oss i, men om man tycker att det visuella uttrycket är viktigt faller valet lätt på ett coupeglas. De är ju så eleganta. Glasen är dessutom lämpliga för vissa cocktails.

Den stora fördelen med att istället välja ett modernt champagneglas, som är flöjtformat, är att champagnens karaktär överlever mycket bättre i ett högt, smalt glas som smalnar av i toppen. Så om bubblorna är det viktigaste för dig är flöjtglaset det rätta valet.

Fira när det firas ska

Ljudet av en smällande champagnekork signalerar feststämning som inget annat. Men i glädjeruset händer det att man öppnar fler champagneflaskor än man lyckas förverka. Det händer också att man låter bli med att öppna en flaska champagne, cava eller prosecco för att man inte är tillräckligt många för att dricka en hel flaska inför en middag eller liknande. I båda fall är en champagneförslutare lösningen med stort L.

Bubblorna i flaskan bevaras mycket bättre när du försluter en flaska mousserande vin med en förslutare än om du låter flaskan stå öppen eller försöker trycka in korken på plats igen - vilket oftast knappast går så bra. Då kan du njuta av ett glas champagne, cava eller prosecco igen senare - med bubblor.

Se våra champagneförslutare här >>

Se även våra champagneskålar och vinkylare här >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>