Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Jäskorgar och degbackar

När du låter din bröddeg jäsa i en jäskorg så förbättras både brödets struktur och det estetiska uttrycket. Läs mer nedan.

Jäskorgar - respekt för ditt brödhantverk

En jäskorg är ett fantastiskt redskap att jäsa en bröddeg i. Om du inte har bakat bröd med hjälp av en jäskorg förut så tänker du kanske att det knappast kan vara någon skillnad på hur en deg jäser bara för att den ligger i en korg? Om svaret är ja så kan du lugnt räkna med att bli positivt överraskad.

Jäskorgen är ett riktigt lifehack

När du låter ditt bröd jäsa i en jäskorg så förbättras både brödets struktur och dess estetiska uttryck. När du bakar utan jäskorg får degen lov att flyta ut mer under sista jäsningen än den gör i en korg. En jäskorg stöder degen, och när degen hålls på plats får jäsprocessen lov att handla om att skapa en mer fluffig och smidig struktur inne i brödet. Det ger också högre bröd som dessutom får ett snyggt mönster av att degen pressar in sig i korgen under jäsningen. Om du gillar att baka bröd så kommer du med andra ord ha stor nytta och glädje av en jäskorg.

Värt att veta om användningen av en jäskorg

Innan du ska använda en jäskorg av naturmaterial för första gången så ska den smörjas med neutral matolja, t.ex. solrosolja. Om du ska använda en jäskorg av plast så hoppar du förstås över detta.

  1. Mjöla korgen rikligt eller placera ett överdrag på korgen innan du lägger ner degen.
  2. Vänta tills brödet har jäst upp till kanten, och vänd ut det försiktigt på en bakplåt med bakplåtspapper eller en bakmatta.
  3. Ställ in brödet i ugnen. När brödet är färdigt så har det fått en frasig skorpa med ett snyggt mönster.

Använd aldrig diskmedel till att rengöra en jäskorg av naturmaterial, och använd bara vatten under rengöringen ett par gånger per år, varefter den ska smörjas med olja igen. Låt istället korgen torka efter användning och skaka eller borsta sedan av deg- och mjölrester från korgen. Om du ska använda en korg av plast så hoppar du såklart över detta och diskar jäskorgen i maskin eller för hand.

Hitta din nya jäskorg hos H.W. Larsen

Vi erbjuder trä- och plastkorgar som kan vara runda, avlånga, ovala eller fyrkantiga. Vissa jäskorgar är delar av ett set med flera storlekar.

Vi på H.W.Larsen ser fram emot att leverera varorna snabbt så att du kan komma igång med ditt bakäventyr. Vi ser det som en av våra förnämligaste uppgifter att erbjuda det bästa sortimentet så att du blir nöjd med ditt köp.

Vi önskar dig lycka till med dina kreationer på bakbordet!

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>