Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Pajformar

Pajer kan göras i många varianter beroende på vad man tycker mest om - och det är viktigt att välja rätt material. Läs mer nederst på den här sidan.

Pajformar - till för-, huvud- och efterrätter

En pajform är ett mycket användbart redskap. Men den kan du både baka pajer i salta och söta utgåvor med alla möjliga smakkombinationer. Dessertpajer med frukt och bär är alltid populära bland gästerna och är både goda och lättlagade. Samma sak gäller matpajer med grönsaker, ost och t.ex. lax - eller en klassiker som Quiche Lorraine med ägg och bacon. Pajer kan lagas med evinnerligt många ingredienser beroende på vad man gillar mest.

Pajformar finns i många olika utgåvor, och trots att de ska användas till i stort sett samma sak så är formens material inte helt oviktigt. Materialet har nämligen inflytande på hur dina pajer gräddas.

Vilket material föredrar du?

Porslin

Välj en porslinsform om du vill ha en form som värmer upp botten långsamt och dessutom är snygg att servera ifrån. Porslinsformar är dessutom nära omöjliga att slita upp.

Metall med non-stick-beläggning

Du kan också välja en metallform med non-stick-beläggning. Då släpper degen lätt formen utan att du måste använda en massa fett. Du ska däremot tänka på att en metallform kommer att baka pajens botten hårdare än t.ex. porslinsformar gör.

Silikon

Du kan förstås också låta valet falla på en fiffig silikonform. Dessa former är verkligen slitstarka och dessutom väldigt lätta att rengöra när du har bakat. Silikon tål för det mesta också frysen om det skulle bli något över - eller du är den avundsvärda typen som gärna bakar i förväg och har pajen klar innan dagen den ska serveras.

Om du vet att du behöver baka pajer i olika storlekar så är det förnuftigt att köpa en justerbar pajform. Storleken kan ställas in till allt emellan 20 och 35 cm.

Tillbehör till din form

Här hos H.W.Larsen kan du hitta i stort sett allt du behöver för att kunna baka det du vill.

Vi har ett stort urval av mått och måttsatser så att mängderna i dina degar blir perfekt balanserade mot varandra. Det är första steget på vägen mot en härlig deg eller smet som kan bli ett gott bakverk.

När du ska överföra degen eller smeten från bunken så har du tveklöst behov av en degskrapa eller en slickepott. En degskrapa av metall eller plast är också mycket bra att ha till hands när du behöver dela upp en deg i mindre bitar.

Pricken över i:et när något fint du har bakat ska in i ugnen är förstås att pensla bakverket med ägg eller mjölk. Hos os kan du hitta din nya bakpensel i hög kvalitet så att du kan avsluta med en snygg finish. 

Sist men inte minst är det viktigt att komma ihåg att en het form kan en vara en aning utmaning att få ut ur ugnen. Använd därför en grytvante så att hela handen skyddas.

Ta väl hand om dina formar

Du kan förlänga dina formars livstid avsevärt om du tar hand om dem ordentligt.

Följ anvisningarna som följer med formen och använd inte högre temperaturer än formen tål. Är formen av metall och non-stick så kan för höga temperaturer lätt betyda slutet för din form, medan silikon och kompositmaterialet exoglas kan ta skada på olika sätt - de sistnämnda tål dock generellt höga temperaturer.

Var försiktig när du diskar formen. Metallformar och non-stick-beläggningar trivs inte så bra i den tuffa miljön inne i en diskmaskin, medan kompositmaterialet exoglas och silikon klarar det bättre. Non-stick och metallinstrument är också en riktigt dålig cocktail som bör undgås - det går fort när beläggningen först börjar ge upp.

Följer du denna vägledning kan du däremot se fram emot att dina formar hjälper dig lyckas i köket i många år framöver.

Hitta din favoritform hos H.W. Larsen

Nu har du kanske hittat den form du letade efter och kanske har du även hittat nya tillbehör som kan göra bakningen roligare. Vi på H.W.Larsen ser fram emot att leverera varorna snabbt så att du kan komma igång med ditt bakäventyr.

När du handlar hos oss kan du vara säker på att få utrustning i hög kvalitet. Vi ser det som en av våra förnämligaste uppgifter att erbjuda det bästa sortimentet så att du blir nöjd med ditt köp.

Vi önskar dig lycka till med dina kreationer på bakbordet!

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>