Bakformar
Den perfekta bak-, kak- eller brödformen är inte att undervärdera om du vill imponera vänner och familj med dina kreationer i köket. Läs mer nederst på denna sida.

Bakformar till alla bakverk

Den perfekta kakan kräver den perfekta bakformen. Det är nämligen inte bara doften som gör kakor och annat bakverk oemotståndligt. Utseendet spelar en minst lika stor roll. Det kan många nog skriva under på; magen kan vara väl så nöjd utan att ögonen ätit sig mätta. Därför är den perfekta bak-, kak- eller brödformen inte att undervärdera om du vill imponera vänner och familj med dina kreationer i köket.

Brödformar - perfekt bröd varje gång

En brödform hjälper dig skapa gott brödhantverk och får dig att se ännu duktigare ut när du serverar det nygräddade brödet. När doften av nybakat bröd sprider sig i hemmet en lördag eller söndag morgon - eller vilken dags som helst - så sprider sig även den goda stämningen bland familj eller gäster. Vi lovar att glädjen blir extra stor när bakverket kommer ut ur ugnen perfekt format och med en god höjd.

Bakformar - goda kakor är alltid på modet

Bakformar och kakformar finns i alla tänkbara former, storlekar och material. Man kan bland annat välja runda, hjärtformade och fyrkantiga formar och mycket annat. Det kan vara kul att utmana hur nästa kaka ska se ut.

Många springformar och andra bakformar har en non-stick-beläggning som - förutom springformens genialiska design - gör det ännu lättare att få ut kakan utan att förstöra den. Därmed uppnår du lättare den perfekta finishen.

Ett annat fantastiskt material till bakning är silikon. Inte nog med att det är lätt och läckert att jobba med det, det är också otroligt slitstarkt och närmast omöjligt att förstöra. Det tål höga temperaturer, och de flesta silikonformar klarar också av att frysas och att diskas i maskin.

Friskt vågat, hälften vunnet

Förutom de klassiska bakformarna kan du också välja att leka med några mer annorlunda formar som låter dig experimentera med kakor i en annan stöpning än de man oftast ser. Det är inte nödvändigtvis lätt att baka extravaganta kakor, men med lite övning och några bra bakformar är du på riktigt god väg. Då kan du på allvar imponera dina gäster genom att servera kakor de inte har sett förut.

Pajformar - vilket material föredrar du?

Här hos H.W.Larsen hittar du dessutom pajformar i olika storlekar och material.

Välj en porslinsform om du vill ha en form som värmer upp botten långsamt och dessutom är snygg att servera ifrån. Porslinsformar är dessutom nära omöjliga att slita upp.

Du kan också välja en metallform med non-stick-beläggning. Då släpper degen lätt formen utan att du måste använda en massa fett. Du ska däremot tänka på att en metallform kommer att baka pajens botten hårdare än t.ex. porslinsformar gör.

Du kan förstås också låta valet falla på en fiffig silikonform. Dessa former är verkligen slitstarka och dessutom väldigt lätta att rengöra när du har bakat.

När allt kommer till allt handlar det om vilket material du föredrar att jobba med - eller tycker är det mest estetiska valet om du vill servera dina pajer direkt från formen.

Ta väl hand om dina formar

Du kan förlänga dina formars livstid avsevärt om du tar hand om dem ordentligt.

Följ anvisningarna som följer med formen och använd inte högre temperaturer än formen tål. Är formen av metall och non-stick så kan för höga temperaturer lätt betyda slutet för din form, medan silikon och kompositmaterialet exoglas kan ta skada på olika sätt - de sistnämnda tål dock generellt höga temperaturer.

Var försiktig när du diskar formen. Metallformar och non-stick-beläggningar trivs inte så bra i den tuffa miljön inne i en diskmaskin, medan kompositmaterialet exoglas och silikon klarar det bättre. Non-stick och metallinstrument är också en riktigt dålig cocktail som bör undgås - det går fort när beläggningen först börjar ge upp.

Följer du denna vägledning kan du däremot se fram emot att dina formar hjälper dig lyckas i köket i många år framöver.

Hitta din favoritform hos H.W. Larsen

Nu har du kanske hittat den form du letade efter och kanske har du även hittat nya tillbehör som kan göra bakningen roligare. Vi på H.W.Larsen ser fram emot att leverera varorna snabbt så att du kan komma igång med ditt bakäventyr.

När du handlar hos oss kan du vara säker på att få utrustning i hög kvalitet. Vi ser det som en av våra förnämligaste uppgifter att erbjuda det bästa sortimentet så att du blir nöjd med ditt köp.

Vi önskar dig lycka till med dina kreationer på bakbordet!

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>