Mortlar
Bara en tung mortel kan stå stabilt under användningen. Vi erbjuder mortlar i granit och gjutjärn. Båda material har en hög motståndskraft mod stötar, tryck och slitage. Läs mer nederst på denna sida.
Mest Populära
Morter granit 365 ml Lacor
60518
 
SEK 375,00 / st. inklusive moms
SEK 300,00 exklusive moms
Morter med låg RF
69582260
 
SEK 374,63 / st. inklusive moms
SEK 299,70 exklusive moms
Morter i granit m. støder Ø18cm
420128
 
SEK 1 037,64 / st. inklusive moms
SEK 830,11 exklusive moms
Morter granit 375 ml Lacor
60514
 
SEK 450,30 / st. inklusive moms
SEK 360,24 exklusive moms
Morter granit m. støder Ø21 cm
420142
 
SEK 1 007,51 / st. inklusive moms
SEK 806,01 exklusive moms
Morter i granit m. støder Ø13 cm
420135
 
SEK 736,44 / st. inklusive moms
SEK 589,15 exklusive moms
Visar 1 till 6 av 6

Morteln - kökets äldsta verktyg

Morteln sägs vara kökets äldsta verktyg. Morteln och pistillen började för tusentals år sedan att användas i form av två stenar man slog mot varandra för att på så vis krossa matingredienser och annat. De två stenarna har med tiden utvecklats till den moderna morteln och pistillen vilket ju får sägas vara en något mer praktisk modell att jobba med i nutidens kök.

Ett redskap till både vått och torrt

Maten blir naturligtvis allra godast när den tillagas med så nymortlade kryddor som möjligt. Många använder dagligen en mortel till att krossa svartpeppar med medan de lagar mat. Eller till att krossa ingredienser som kardemumma till morgonsmoothien. Men man kan med fördel också använda en mortel till våta ingredienser, t.ex. om man vill göra hemlagad pesto, med olivolja, parmesan och vitlök, eller sin egen currypasta med limesaft, fisksås och chili.

Välj en mortel som håller länge

En mortel får inte väga för lite. Bara en tung mortel kan stå stabilt under användningen då det används mycket krafter. Vi erbjuder därför bara mortlar i granit och gjutjärn. Båda material är i synnerhet hållbara och har en hög motståndskraft mot stötar, tryck och slitage. Båda material ska diskas för hand, och en mortel i gjutjärn ska bara diskas med hett vatten. För att undgå rost ska diskmedel undgås ihop med gjutjärn om det inte är absolut nödvändigt.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>