Free delivery at SEK 500,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Kyl- och fryslösningar

Ta en titt bland våra skåp, diskar och brunnar för industrikök. Här har vi också samlat våra displaykylskåp, blast chillers, partykylar och salladskylar. Filtrera efter produkttyp för att enbart se den eller de produkter ni är intresserade av.

Kylar och frysar för alla behov

På den här sidan visar vi vårt breda sortiment inom utrustning för professionell nedkylning och nedfrysning - från förvaring till tillagning och servering. Vi håller kyligt kollen på utrustning till allt från restauranger, kaféer och matsalar.

Ta en titt bland våra skåp, diskar och brunnar för industrikök. Här har vi också samlat våra displaykylskåp, blast chillers, partykylar och salladskylar. Vi hoppas ni hittar det ni söker!

Följer ni de här 5 rutinerna i köket?

Det är många regler som ska efterlevas och mycket som kan gå galet varje dag. De flesta problem kan dock förhindras genom att man ser till att inreda köket smart - och sedan respekterar rutinerna till punkt och pricka. Då blir köksarbetet en ännu mer positiv upplevelse.

1) Organisera förvaringen: Olika grupper av råvaror förvaras bäst var för sig. Organisera de följande 5 grupperna var för sig: Kött, fisk, grönsaker, mjölk- och mejeriprodukter och potatis och andra rotfrukter. Håll de olika matvarorna åtskilda i olika lådor, skåp eller hyllor. Då förebygger ni att de förorenar varandra och sänker hållbarheten.

2) Märk maten: Era matvaror och maträtter ska märkas med både innehåll och hållbarhet. Då blir det lätt för all personal att identifiera maten de ska jobba med och snabbt upptäcka om en vara passerat datumet. Mat som köps med märkning kan förstås förvaras som den är - det viktiga är att ha rutiner för märkning av mat som tagits ur sin förpackning och för mat som förvaras efter tillagning.

3) Förvara aldrig mat på golvet: Golvet är att betrakta som en oren yta. Det är inte ett lämpligt område att ställa av mat på, varken under längre eller kortare tid. Förvara inte heller orena förpackningar i kylar eller frysar.

4) Vänta med vattnet: Matvaror som ska tvättas innan användning, t.ex. grönsaker, frukt och bär, ska inte sköljas innan de förvaras i kylskåp. Då försämras hållbarheten. Tvätta först ingredienserna inför användningen.

5) Packa in: Matvaror bör förvaras i kylar, frysar (och överallt) i övertäckta behållare eller inpackade i film. Behållare kan övertäckas med antingen lock eller film. Det viktiga är att stänga ute luft utanför behållaren för att förlänga hållbarheten.

Har ni frågor om ert köp?

Om ni har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är ni välkomna att kontakta oss med era frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter klara att besvara alla frågor och ge den rådgivning ni behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om ni skulle ha oturen att den vara ni köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har er rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter ni hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord både för privatkunder och proffs. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan ni skicka in era knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>