Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Kastruller

Ska din kastrull användas på keramiska plattor, gaslåga eller på en induktionshäll? Läs om hur du väljer rätt kastrull nederst på denna sida.

Så väljer du din nya kastrull

Det första du ska veta när du köper nya kastruller är vilka sorter som passar ihop med den spis du ska använda dem på. Har du en elektrisk spis med keramiska plattor eller ska du laga mat på gasspis så kan du använda alla sorters kastruller. Om du däremot har en induktionsspis så ska du köpa kastruller med magnetisk botten.

Se också till att storleken på kastrullen stämmer med plattans storlek. Då får du det säkraste och effektivaste resultatet i köket.

Botten ska vara toppen

En tjock botten som har en kärna av koppar eller aluminium är optimal för en jämn spridning av värme genom kastrullen. En kastrull med tjock botten har dessutom en fördel i att maten inte bränns vid lika snabbt. En tumregel är därför att man tar en titt på hur tjock kastrullens botten är. Det är i den som den största skillnaden mellan en bra och en dålig kastrull ligger. En tjockbottnad kastrull hjälper dig dessutom spara energi eftersom värmen stannar kvar i kastrullen längre än den gör i en kastrull med tunn botten.

Vilket handtag vill du ha?

Kastruller med handtag av rostfritt stål är bra om du vill kunna ställa in din kastrull i ugnen. De tål dessutom diskmaskin. Har kastrullen handtag av plast eller trä så kan den inte ställas in i ugnen. Den tål ofta inte diskmaskin eftersom det med tiden får handtaget att tappa färg eller torka ut och spricka. Å andra sidan är ett handtag av plast praktiskt när kastrullen står på spisen eftersom det inte leder värme och därför minskar risken för att man bränner sig på det. Det viktigaste är att handtaget sitter väl fast i kastrullen och är behagligt att hålla i.

Lock eller inte?

Har du överhuvudtaget behov av ett lock till din kastrull? Ja, det har du, i varje fall oftast. Välj en kastrull med ett lock som sluter tätt så att värme och vätska stannar kvar i kastrullen. Köper du en liten kastrull som bara ska användas till saker som att värma mjölk eller vispa ihop en sås så är ett lock kanske inte nödvändigt.

Måtten på våra kastruller har alltid tagits utifrån kastrullens botten om inget annat anges.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>