Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Brödformar

Det är lätt att få hembakat råg och franskbröd att se professionellt ut när det bakas i en form

Brödformar

En bra brödform finns i alla välutrustade kök och den kan säkert ha gått genom familjegenerationer

En brödform hälper till att hålla formen på brödet du bakar till skillnad från att grädda på en bakplåt, en brödform används med fördel vi bakning av rågbröd, så se till att du köper en av bra kvalité

En stabil brödform som håller formen, distribuerar värmen och släpper bakverket efter gräddningen ska du leta efter och vi har en mängd olika brödformar för olika användningsområde, så vilken ska du välja? Nedan finns förklaring på olika material.

Exoglass

Exoglassmaterialet blir mer och mer populärt i köken eftersom det finns många fördelar med de plastliknande redskapen. Exoglass är både hållbart och hygieniskt och tål ganska extrema temperaturer - både kalla och varma. Exoglass har från början en non-stick beläggning, och materialet tål år av flitig användning och maskindisk.

Silikon

Silikon har många fördelar i köket, det flexibla materialet är bra i många redskap - till exempel brödformar. Du behöver inte smörja en silikonform innan du använder den, det mjuka materialet gör att det färdiga brödet släpper lätt när det är färdiggräddat. Silikonformarna vi säljer är av hög kvalitet och är förstärkta i sidorna så att ditt bröd fortfarande kommer att hålla formen när det värms upp i ugnen. Du bör undvika att använda metallredskap i formarna Formarna men de kan maskindiskas.

Metall

Metall är det klassiska valet för en brödform och i dag är det aluminium som de flesta är tillverkade av. Det betyder att formarna inte rostar och med god, tjock aluminiumform får du värmen fördelad optimalt - och ger dig en skorpa.

Det du ska vara uppmärksam på är att en non-stick beläggnings livslängd är den samma som livslängden på formen, här kan det vara värt att finna något som passar dina behov. Bakar du normalt vid högre temperaturer är det viktigt att du finner en beläggning som tål detta eller så överväger du att använda dig av Excoglass

Ta väl hand om din brödform

Du kan förlänga livslängden för din brödform om du tar hand om den. Observera de maximala temperaturerna för respektive form. Om det är metall med non-stick kan för höga temperaturer lätt innebära slutet för din bakform medan silikon och Exoglass kan börja bete sig olämpligt - även om de tål ganska höga temperaturer.

Var försiktig när du rengör formen. Metallformar med non-stickbeläggningar klarar nödvändigtvis inte den hårda miljön i en diskmaskin, medan Exoglass och silikon bättre tål det. Non-stick och metallverktyg är också en dålig kombination då de lätt skrapar sönder beläggningen.