Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Brödformar

En brödform hjälper dig skapa ett gott brödhantverk. Vi har formar i kompositmaterial, silikon och metall. Läs mer om materialen nederst på denna sida.

Brödformar - perfekt bröd varje gång

Visste du att det finns ett namn för processen som får nygräddat bröd att smaka och dofta så inbjudande? Det är en kemisk process som kallas maillardreaktion. När brödet uppnår en temperatur på över 140 grader inne i ugnen sker ett samspel mellan proteiner, kolhydrater och fettsyror som ger ifrån sig den närmast magiska doften av nybakt bröd.

Nygräddat bröd är helt oemotståndligt i alla tänkbara former, och kanske har du därför aldrig tänkt att du hade behov av en brödform. Deg kan ju formas som man vill, och smaken blir ju likadan. Men vi lovar dig att glädjen kommer att bli extra stor när brödet kommer ut ur ugnen perfekt format och med en god höjd. En brödform hjälper dig skapa ett gott brödhantverk - och så skadar det ju inte att kommer att framstå som ännu duktigare när du serverar det nybakta brödet.

Formar till alla sorters bröd

Våra brödformar fungerar lika bra till bröd på råg som till ljusare bröd i stil med formfranska. Många svenskar har dessutom fått upp ögonen för njutningen i att baka sitt eget surdegsbröd, och det kan vara till stor hjälp att ta användning av en brödform för att se till att formen håller. Den rektangulära formen ser till att du får ett snyggt, likartat bröd. Formarna finns i kompositmaterialet exoglas samt i silikon och metall.

Metall - en moderniserad klassiker

Metall är det klassiska valet för brödformar, och idag är metall oftast synonymt med aluminium. Formarna rostar inte så som de gjorde förr i tiden, och med en bra, tjock aluminiumform fördelas värmen optimalt i ditt bakverk som får en fin skorpa. När din brödform av metall har en non-stick-beläggning så är formens livslängd likställd med beläggningens. Var därför observant och respektera vad din form tål. Bakar du på särskilt höga temperaturer så är det viktigt att hitta en form som tål det.

Exoglas - god hygien, lång hållbarhet

Kompositmaterialet exoglas innehåller glasfiber och har många fördelar. Produkter av exoglas liknar, men är inte, plast. Det är ett mycket hållbart (icke poröst) och hygieniskt material som dessutom tål extrema temperaturer, både varmt och kallt. Exoglas har en naturlig non-stick-beläggning, och det slitstarka materialet tål åratals flitig användning och maskindisk. 

Silikon - mindre fett, mer flexibilitet

Det flexibla silikonet är ett självklart material att producera köksredskap av - inte minst brödformar. Med en silikonform slipper du att smörja formen - materialets flexibilitet gör det ändå lätt att få ut brödet ur formen. Silikonformar tål också att diskas i maskin, du bör dock undgå att använda redskap av metall i formarna. Vi förhandlar silikonformar med förstärkta sidor så att ditt bröd håller formen när det jäser under gräddningen. 

Tillbehör till din form

Här hos H.W.Larsen kan du hitta i stort sett allt du behöver för att kunna baka det du vill.

Vi har ett stort urval av mått och måttsatser så att mängderna i dina degar blir perfekt balanserade mot varandra. Det är första steget på vägen mot en härlig deg eller smet som kan bli ett gott bakverk.

När du ska överföra degen eller smeten från bunken så har du tveklöst behov av en degskrapa eller en slickepott. En degskrapa av metall eller plast är också mycket bra att ha till hands när du behöver dela upp en deg i mindre bitar.

Pricken över i:et när något fint du har bakat ska in i ugnen är förstås att pensla bakverket med ägg eller mjölk. Hos os kan du hitta din nya bakpensel i hög kvalitet så att du kan avsluta med en snygg finish. 

Sist men inte minst är det viktigt att komma ihåg att en het form kan en vara en aning utmaning att få ut ur ugnen. Använd därför en grytvante så att hela handen skyddas.

Ta väl hand om dina formar

Du kan förlänga dina formars livstid avsevärt om du tar hand om dem ordentligt.

Följ anvisningarna som följer med formen och använd inte högre temperaturer än formen tål. Är formen av metall och non-stick så kan för höga temperaturer lätt betyda slutet för din form, medan silikon och kompositmaterialet exoglas kan ta skada på olika sätt - de sistnämnda tål dock generellt höga temperaturer.

Var försiktig när du diskar formen. Metallformar och non-stick-beläggningar trivs inte så bra i den tuffa miljön inne i en diskmaskin, medan kompositmaterialet exoglas och silikon klarar det bättre. Non-stick och metallinstrument är också en riktigt dålig cocktail som bör undgås - det går fort när beläggningen först börjar ge upp.

Följer du denna vägledning kan du däremot se fram emot att dina formar hjälper dig lyckas i köket i många år framöver.

Hitta din favoritform hos H.W. Larsen

Nu har du kanske hittat den form du letade efter och kanske har du även hittat nya tillbehör som kan göra bakningen roligare. Vi på H.W.Larsen ser fram emot att leverera varorna snabbt så att du kan komma igång med ditt bakäventyr.

När du handlar hos oss kan du vara säker på att få utrustning i hög kvalitet. Vi ser det som en av våra förnämligaste uppgifter att erbjuda det bästa sortimentet så att du blir nöjd med ditt köp.

Vi önskar dig lycka till med dina kreationer på bakbordet!

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>