Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Kakformar och Springformar

En kort, en lång, en trekant en stång, H.W.Larsen har bak och kakformar till varje bakprojekt

Bakformar till alla baktillfällen

Det finns inget bättre än när doften av nybakad kaka sprids långsamt i köket. Likväl om det är en utsökt chokladkaka eller en vanlig sockerkaka

Men den perfekta kakan kräver den bra bakformen för det är inte bara doften som gör kakor och andra bakverk oemotståndliga, utseende spelar en lika viktig roll.

Springformen – hemligheten till en vacker kaka

Det finns många olika typer av bakformar. En av de kanske mest populära är springformen. Det smarta med formen är att dess sida kan tas bort. Formen består således av två delar - en botten och en hel rund sida. Sidan har en låsning som kan öppnas, varigenom formens sidor utvidgas och sidan kan tas bort utan att skada kakan. Kakan står kvar på botten av springformen och ska nu bara flyttas över till ett fat. Springformen är bra till de kakor som skulle fastan i formen om man var tvungen att vända formen upp och ner för att få ut kakan

Non-stick springform

Springformar och andra typer av formar kan hittas med en non-stick / släpp-lätt beläggning. En non-stickbeläggning gör att formen släpper mycket lätt från kakan, gör den inte det så är det viktigt att du inte använder en kniv av metall utan endast använder plast eller trä för att få kakan att släppa från formen. Metall kan lätt skada den tunna non-stickbeläggningen vilket förkortar formens livslängd.

Andra typer av bakformar

Bakformar kan du finna i alla storlekar, former och material. Du kan få runda, hjärtformade och fyrkantiga bakformar, pajformar och mycket mer. Som med springformen är den mest populära kakformen rund, men finns också i många andra versioner. Endast fantasin begränsar hur din nästa kaka ska se ut. Den runda kakan är alltid en klassiker eftersom den är både enkel att servera och lätt att skära i vackra bitar.

Om du ska göra en tårta som inte ska bakas i ugnen utan istället frysas, är bakning med en form av silikon ett självklart val. Silikonformen kan dras i för att få utan kakan eller skopas ur med metallsked utan att gå sönder.