Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Tänger och pincetter

Du kan generellt sett använda de flesta tänger till att vända maten i stekpannan eller på grillen. Läs mer nederst på sidan.

Mattänger och pincetter för proffs och hemmakockar

Alla professionella kök och restauranger har ett stort antal tänger i rostfritt stål. Tängerna används från allt från att blanda pastarätter, ta upp mat från varma formar och stekpannor till att lyfta upp lock och servera mat med. Det är ett både lätt och säkert sätt att hantera varm mat och varma grytor, formar och pannor på. Det finns också många andra som har upptäckt hur praktiska mattängerna är och använder dem i matlagningen hemma i det privata köket.

Kan tängerna användas till allt?

Generellt sett kan du använda de flesta mattänger till att vända maten i stekpannan eller på grillen. Hos flera av våra produkter ligger den primära funktionen i namnet. Namnen på de flesta av tängerna ska dock bara uppfattas som vägledande för du kan ju använda t.ex. korvtången till mycket annat än korv.

En tång med vågig kant ger ett riktigt bra grepp och locket, formen eller tunga och inte så känsliga ingredienser som t.ex. rotfrukter och kött medan en tång med rak kant är mycket lämplig när du lagar mat som inte kräver ett lika fast grepp, t.ex. korv, frukt och många grönsaker. Breda multitänger och universaltänger är speciellt bra på kött, t.ex. när du grillar. En korvtång är mindre och har en lätt böjd spets som ger ett bra grepp. Och med en liten, bred salladstång kan du ta upp portioner ur sallad med bara en hand.

Det kan vara särskilt svårt att få grepp om isbitar och därför är en istång ett verkligt användbart redskap att ha i köket. Istänger är särskilt designade för att få grepp om de hala bitarna så att du lätt och elegant kan servera kylda drycker i glas och kannor.

En mattång med kort handtag fungerar bra till t.ex. sallader och pasta medan en med långt handtag är väldigt bra att ha när du vill ha mer avstånd mellan handen och ugnen, det kokande vattnet eller grillen.

Pincetter är ett genialiskt köksredskap

Det kan också vara att du skulle ha nytta av en pincett när du lagar mat? Pincetter har många användningsområden, från att vända en biff i stekpannan och vända pastan i kokvattnet till att ta upp kryddor ur grytan och skala blancherade tomater. Pincetten är också det perfekta redskapet när du ska lägga sista handen på en rätt eller dessert med mindre, känsliga dekorationer som t.ex. blommor och bär.

De flesta tänger och pincetter är i rostfritt stål

Det finns stora fördelar hos redskap i rostfritt stål. Stålet drar för det första varken till sig färger, smaker eller lukter. Dessutom är det ett hållbart material som är lätt att rengöra. Den långa hållbarheten gör också rostfritt stål till ett miljöriktigt, återvinningsbart material.

Om du vet att du kommer att använda din tång så att den kommer i direkt beröring med non-stick-beläggning på t.ex. stekpannor så ska du dock antingen vara försiktig eller välja en tång av trä eller ett syntetiskt material som inte skadar beläggningen.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>