Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Stekgafflar

Stekgaffeln håller steken på plats medan den skivas och hjälper till att ge snygga, jämna skivor. Läs mer nederst på den här sidan.

Stekgaffeln - håller steken på plats

Föreställ dig följande scenario: Det är lördag kväll och planen är hemmamys vid middagsbordet. Du har satt på musiken och tänt de levande ljusen på bordet. Stämningen är perfekt, och ditt hem fylls av doften av steken som står i ugnen. En kväll med god mat väntar. Du tar ut steken ur ugnen och ska börja skiva den - och då börjar problemen. Du har naturligtvis en vass kniv i den ena handen, i den andra har du en vanlig gaffel. Men den lilla gaffeln kan inte hålla steken på plats. Du försöker i stället hålla steken på plats med handen, men den är för varm. Nu är allt plötsligt bökigt och kladdigt - och hade lätt kunnat undgås om du hade en bra stekgaffel!

Det rätta verktyget för uppgiften

En stekgaffel kallas även förskärargaffel eller tranchergaffel, och den används oftast tillsammans med sin partner, trancherkniven. Det franska ordet "tranché" betyder "(att) skiva", och trancherkniven och -gaffeln används till att skiva en stek, t.ex. julskinkan eller hel fågel. Stekgaffeln håller steken på plats medan den skivas och hjälper dig få snygga, jämna skivor.

Köttskivorna blir snyggast när du använder utrustning som skapats för ändamålet - och så ser det förstås mycket mer elegant ut när du skivar en stek framför dina gäster om du har det rätta verktyget för ändamålet.

Vänd steken inne i ugnen utan besvär

Det är inte bara vid det dukade bordet som en stekgaffel är bra att ha. Den är också bra när du steker kött som behöver vändas under tillagningen, t.ex. helstekt kyckling eller en tung eller otymplig stek. Det kan vara ganska svårt att klara av med hjälp av vanliga, små gafflar, stekspadar och grytskedar.

Har du en tranchergaffel så vänder du lätt steken med den stabila gaffeln - utan att steken vinglar och glider runt i formen. Det minskar risken för stänkande köttsaft och risken för att du bränner dig på händerna. En stekgaffel gör jobbet i köket smidigare - och det är alltid välkommet, särskilt om man i förväg har mycket att tänka på under förberedningen av en stor middag vid jul, nyår eller en annan högtid.

Hitta den perfekta stekgaffeln till den perfekta värden

En stekgaffel är estetiskt tilltalande med sina spetsiga ståländar och solida skaft. Oavsett om du föredrar svart, träbrunt eller en kaxigt röd stekgaffel så har vi det du letar efter. Du kan hitta stekgafflar som passar till några av våra olika kniv-set. Här på sidan har vi samlat ett brett sortiment av tranchergafflar för den perfekta värden - från en vacker gaffel med skaft av olivträ till en mindre förskärargaffel på 15 cm med klassiskt, svart skaft.

Var försiktig med diskmaskinen

Du bör alltid kolla upp om din nya tranchergaffel tål maskindisk. Oftast kan trä inte klara av diskmaskiner så det är viktigt att vara uppmärksam på. Som tur är så är det lätt att diska en stekgaffel för hand.

Här hos H.W.Larsen kan du hitta stekgafflar från flera olika märken. Det kan vara Victorinox, Maïtre från Icel eller F. Dick:s Premier plus. Priserna varierar något så du kan hitta en bra stekgaffel från ca 200 och upp till ca 800 kronor.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>