Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Hamburgerpressar

Gör hamburgare som ett proffs. Med en hamburgerpress får du biffar som är lika varandra och har en helt jämn kant, plus att du kan få den klassiska räfflade ytan på dina hamburgare. Läs mer nederst på denna sida.

Hamburgerpressar - snyggare biffar på nolltid

Om du frågar dig själv om du behöver en hamburgerpress så är du inte ensam. Man skulle tro att det är lika lätt att forma en hamburgare eller pannbiff för hand. Tills man tänker efter lite! Ditt behov av en hamburgerpress beror en del på hur ofta du steker biffar av köttfärs eller vegetarisk färs, t.ex. hamburgare, och hur många personer som får glädje av ditt arbete. Med en hamburgerpress kan du nämligen göra jobbet mycket fortare. Dessutom får du en renare uppgift med att hantera köttet eller vegofärsen.

Respekt för det klassiska formatet

Många föredrar också att använda en hamburgerpress för det snygga och klassiska resultatets skull. Med en hamburgerpress får du biffar som är lika varandra och har en helt jämn kant, plus att du kan få den klassiska räfflade ytan på dina hamburgare. Det är alltid snyggt och särskilt om du steker hamburgare på grillen. När du använder händerna till att forma dina biffar och hamburgare så blir det - i varje fall om de består av malet kött - lätt för runda och tjocka. Med en hamburgerpress är det lättare att bestämma hur tjocka de ska vara - hela vägen från mitten till kanten. Dessutom håller biffarna formen bättre under stekningen.

Oavsett om du gör hamburgare på köttfärs eller ett mer miljövänligt alternativ som fisk eller vegetarisk färs på t.ex. sojabönor eller svampar så uppnår du goda resultat med en hamburgerpress.

Gör fyllda hamburgare som ett proffs

Det är många som har hakat på den amerikanska trenden med fyllda hamburgare, och det är relativt svårt att lyckas med riktigt snygga, fyllda hamburgare utan en hamburgerpress. Resultatet blir lätt kaotiskt och du riskerar hamburgare som läcker fyllning på pannan.

Som tur är det däremot lätt när du har en hamburgerpress. Du får naturligtvis lätt en något tjockare hamburgare inkl. fyllning och ska därför möjligen använda lite mindre färs än du brukar. För att göra fyllda hamburgare pressar du ca hälften av t.ex. nötköttet med hamburgerpressen, lägger fyllningen i mitten - som kan vara ost, bacon, jalapeños eller vad du nu har lust att experimentera med - lägger resten av färsen ovanpå och pressar sedan hela baletten med hamburgerpressen.

Kom ihåg mellanläggspappret

Kom ihåg att du ska ha mellanläggspapper hemma att lägga mellan de råa hamburgarna eller biffarna när du lagar mat till flera personer, särskilt om det ska ske vid grillen. Då blir uppgiften lättare och bekvämare. Ett annat tips är att lägga in mellanläggspapper i hamburgerpressen när du använder den. Då blir det superlätt och snabbt att få ut hamburgarna eller biffarna ur pressen.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>