Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Skärbrädor

Det är viktigt för dina knivar att du använder rätt skärbrädor, i rätt material, för att hålla kniven vass. Läs mer nederst på sidan.

Skärbrädor ska ta hänsyn till dina knivar

Det är knappast en hemlighet att H.W.Larsen anser att en kniv man tycker om ska hanteras med omsorg. Vi har handlat med och slipat knivar i över 85 år, och knivar är därför om något vårt DNA.

Vi tycker att knivar och skärbrädor hör ihop som salt och peppar. Det är viktigt för din kniv att du använder rätt skärbrädor, i rätt material, för att hålla kniven vass. Du kan på den här sidan därför hitta många skärbrädor i plast och trä i olika storlekar, former och färger.

Trä och plast skonar knivbladet

Skärbrädor gjorda av plast eller trä är det bästa för dina knivar. De mjukare materialen ger efter lite för kniven varje gång den träffar brädan och sliter mindre på knivbladet. Dessutom kan kniven ta tag i skärbrädan så kniven inte slinter ur handen på dig.

För- och nackdelar med skärbrädor av trä

Trä har en mycket stor allsidighet och är därför också mycket populärt bland professionella kockar. Om du diskar av skärbrädan ordentligt mellan varje gång så kan den användas till både kött och grönsaker. En skärbräda av trä är också lämplig för bröd eftersom brödknivens blad inte efterlämnar permanenta spår i materialet. När du skivar grönsaker eller skär ut kött behöver du inte heller bekymra dig om spår i skärbrädan. De naturliga mönstren i träet tränger upp genom ytan och skapar en snygg patinering, oavsett om träet har en ljus eller mörkare nyans. Allt trä mår bäst av att diskas för hand med lite varmt vatten och diskmedel. Olja in träet med ett tunt lager neutral olja då och då så att din nya skärbräda inte torkar ut och bleknar.

För- och nackdelar med skärbrädor av plast

Plast är lämpligt vid förberedelse av både kött och grönsaker och särskilt till fisk eftersom den kraftiga lukten inte sätter sig i plasten. Med en skärbräda av plast ska man veta att en brödkniv kan lämna spår i materialet om man skär för hårt. Skärbrädor i plast finns i alla möjliga färger så att du kan få de färger som passar bäst in i just ditt kök enligt din smak. En skärbräda i plast är mycket praktisk efter den inte kräver något underhåll förutom rengöringen och dessutom kan diskas i maskin.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>