Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Traktörpannor och sauteuser

Sauteusen har mycket gemensamt med en wokpanna och traktörpannan är som en blandning mellan en kastrull och en stekpanna. Läs mer nederst på denna sida.

Sauteuser och traktörpannor - säg hej till dina två nya bästisar

Om du var tvungen att välja att ha ett enda kok-/stekkärl i ditt kök så skulle det vara smart att gå efter en sauteuse eller traktörpanna. Tillsammans med en lock får du nämligen med ett slag hela 3 bra saker: en stekpanna, en kastrull och en wok eller gryta.

Sauteusen - för stekning på hög värme

Sauteusen har en hel del gemensamt med en wok. Formen på en sauteuse leder effektivt upp värmen från bottnen längs sidorna vilket ger en ökad yta att steka på. Du använder den till snabb stekning på hög värme.

Namnet Sauteuse är naturligtvis franskt och kommer från "sauter" som betyder hoppa. Tack vare pannans höga sidor och snabba värmefördelning är det lätt att slunga runt råvarorna i pannan - och då hoppar de runt i pannan. Tekniken bryner snabbt ingrediensernas yta samtidigt som de behåller sin färskhet innerst.

Sauteusen är ett utmärkt val för flytande rätter och ingredienser som lätt bränns vid, t.ex. risotto, pastasås och andra såser, tack vare formen som ger bra tillgång till både botten och sidor. Sauteusen tillverkas ofta i rostfritt stål, men finns också i t.ex. koppar och med non-stick-beläggning.

Traktörpannan - till att steka, koka och låta såsen sjuda

Traktörpannan kan sägas vara en blandning mellan en kastrull och en stekpanna. Den har höga sidor, oftast mellan 5-7 cm, vilket ger traktörpannan en synnerligen hög användbarhet. Pannan kan användas som en vanlig stekpanna och är med sin stora yta att steka på och höga sidor det självklara valet när man tillagar rätter som kräver att ingredienserna först steks och sedan ska ingå i en sås eller gryträtt.

Traktörpannan säljs oftast med lock till, just pga. att den både kan användas till att steka och koka - och hålla kvar rättens väta i pannan.

Kom ihåg att överväga om du har behov av att bryna råvaror i din traktörpanna på spisen för att sedan avsluta tillagningen i ugn. Då ska du investera i en traktörpanna med ett handtag som tål de höga graderna i ugnen.

Måtten på våra traktörpannor och sauteuser har alltid tagits utifrån pannans botten om inget annat anges.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>